V Zavrču se je predstavil kandidat za župana Slavko Pravdič

Evropska poslanka Romana Tomc, državnozborski poslanec in vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat ter poslanka Suzana Lep Šimenko so bili osrednji gostje sobotnega predstavitvenega predvolilnega shoda kandidacijske liste občinskih odborov SDS in NSi v občini Zavrč. Predstavil se je tudi kandidat za župana Slavko Pravdič.

Foto: TM
Kulturno dvorano v Zavrču so tokrat napolnili volivke in volivci, občani Občine Zavrč, ki so bili vabljeni na prvi predvolilni shod v svoji lokalni skupnosti, kjer se za župansko mesto na letošnjih lokalnih volitvah potegujejo trije kandidati, poleg Slavka Pravdiča sta kandidata za župana še Janko Lorbek iz SLS in neodvisni kandidat Robert Vuzem.

Volivci v Zavrču pa so tokrat imeli priložnost pobliže spoznati tako županskega kandidata Pravdiča, kot tudi ekipo, ki na skupni listi SDS in NSi kandidira za občinski svet in ima vsebinsko zanimiv ter raznolik predvolilni program. Dogodek je spremljal tudi bogat kulturni program, v katerem so se predstavili domači mladi glasbeni upi in nekatere že znane ter uveljavljene skupine na področju ljubiteljske kulture.

Dobro obiskani predvolilni shod v Zavrču; foto: TM

V predstavitvi programskih točk za lokalne volitve je Slavko Pravdič v ospredje postavil mlade in reševanje problematike na tem področju, ob tem pa poudaril, da se je iz završke občine v zadnjem času odselilo vse preveč mladih družin. Prav za mlade bo po njegovem potrebno najti ustrezne rešitve in jih z dodatnimi spodbudami, kot sta ureditev komunalno opremljenih zemljišč za stanovanjsko gradnjo in znižanje komunalnega prispevka, zadržati v Halozah in v Občini Zavrč.

Predstavil se je kandidat za župana Občine Zavrč Slavko Pravdič

»Občina mora v prihodnje nujno pridobiti več evropskih finančnih sredstev«

Predstavil je dejavnosti in projekti za upokojensko populacijo, spomnil, da občina nujno potrebuje svoj dom za starejše občane, zavzel se je za ohranitev šole in
samostojne občine, izgradnjo in ureditev cest ter povečanje varnosti na cestah, dokončanje izgradnje kanalizacije vključno z malimi čistilnimi napravami, turistično prepoznavno občino, ki bo poskrbela za nova delovna mesta v kmetijstvu, turizmu, podjetništvu in drobnem gospodarstvu.

Ideje za razvoj iskati tudi med vaškimi odbori

Menil je, da mora občina v prihodnje nujno pridobiti več evropskih finančnih sredstev, urediti povezavo z mostom na novo cesto Ormož – Ptuj, ohraniti poslansko pisarno, kjer bodo občani vzpostavili stik z državnimi in evropskimi poslanci, predlagal je ustanovitev vaških odborov po naselij, ki so po njegovem ključni pri načrtovanju razvoja lokalne skupnosti. V ospredje je postavil tudi obnovitev dejavnosti za pridobitev modernega spletnega omrežja in informacijske tehnologije, ohranitev in dopolnitev tradicionalnih družabnih prireditev v občini, zelo pomembna pa se mu zdi tudi podpora občine vsem društvom in njihovim projektom, društva pa po mnenju Pravdiča potrebujejo več finančne pomoči za delo in uresničevanje ciljev.

Kandidati iz SDS in NSi v Občini Zavrč z gosti na predvolilnem shodu

Poiskali so skupno pot za prihodnost svoje lokalne skupnosti

V občinskih odborih SDS in NSi so za letošnje lokalne volitve ob županskem kandidatu uspešno sestavili še listo za občinski svet, na kateri pa poleg Slavka Pravdiča kandidirajo še Danica Vajda, Branko Ivančič, Aleksandra Arnejčič, Uroš Fijan, Darinka Hrnčič in mag. Dušan Rojko, slednji pa ima za seboj že štiri mandate v občinskem svetu. Vsi kandidati so se na predvolilnem shodu predstavili z kratko vsebino predvolilnega programa in izpostavili nekatere ključna področja in probleme, ki jih je v obmejni občini potrebno reševati še bolj konkretno in zavzeto. Poudarili so, da imajo skupno vizijo in skupno pot, da so pripravljeni na izzive in cilje, ki jih občina Zavrč v prihodnosti še kako potrebuje.

V Zavrču sta bila med gosti predvolilnega shoda tudi kandidata za župana v Občini Videm, Branko Marinič in Dušan Pernek; foto: TM

Župan mora občino voditi kot dober gospodar, je dejala Romana Tomc

Zelo pozdravljam sodelovanje med strankama SDS in NSi na lokalnem nivoju, je v svojem nagovoru dejala Roman Tomc, ob tem pa omenila, da je bilo morda tega sodelovanja na državnem nivoju v preteklosti premalo, saj sta se stranki bolj ukvarjali s programom kot sodelovanjem. »Odlična poteza v občini Zavrč, da združite svoje moči in poskušate pridobiti –  tako župana kot tudi večino v občinskem svetu. Kako zelo pomembno pa je, da ima občina dobrega župana, pa je najbrž jasno skoraj vsakemu. Župan mora občino voditi kot dober gospodar, ob tem pa pridobiti čim več sredstev iz Evropske unije, ki so namenjena izključno državam članicam. Obstajajo številni skladi, ampak Slovenija je pri črpanju teh sredstev zelo počasna, neučinkovita, ne znajde se,« je še povedala Romana Tomc in ob tem izrazila upanje, da bo novo občinsko vodstvo v prihodnje še bolj uspešno pri pridobivanju evropskega denarja.
Foto: TM