V torek potrjenih 2.217 novih okužb! 40 mrtvih!

Koronavirus
Foto: Pixabay

V Sloveniji je bilo v torek ob 7515 testih potrjenih 2217 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih je bil 29,5-odstoten. Umrlo je 40 oseb.

 

V Sloveniji je bilo v torek ob 7515 testih potrjenih 2217 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih je bil 29,5-odstoten.

“Okužen je vsak 22. slovenec, potrebe po posteljah naraščajo, zaposleni so izčrpani, med zdravstvenimi delavci veliko okuženih. Dokler bo več sprejemov kot odpustov, je zaostrovanje ukrepov za krajši čas smiselno,” je prepričan minister za zdravje Tomaž Ganter.

Gantar je namreč že v minulih dneh predlagal še strožje ukrepe za zajezitev širjenja epidemije. Meni, da bi glede na epidemiološko sliko morali za 14 dni omejiti nenujne dejavnosti, tudi javni promet. Predvsem pa, kot je poudaril, v tem času še ne bi smeli sproščati ukrepov, saj še nismo dosegli dovolj stabilnega stanja. Tako bi tudi šolanje še naslednja dva tedna potekalo na daljavo. Gantar meni, da je iz njegovega stališča dolžan predlagati ukrepe, saj je odgovoren za zdravje državljank in državljanov.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek opomnil, da je ta kriza zdravstvena in ekonomska, zato so pri ukrepih nujni kompromisi. O ukrepih in vseh predlogih, vezanih na soočanje z epidemijo, bo vlada razpravljala in odločala v četrtek.

40 ljudi je umrlo!

Vlada Republike Slovenije je sporočila, da je bilo v torek, 10. novembra 2020 na podlagi 7.515 opravljenh tetov potrjenih 2.217 novih okužb s covid-19. Trenutno je hospitaliziranih 1.192 ljudi, od tega je na intenzivni negi 202 bolnikov. V torek je zaradi covid-19 umrlo 40 ljudi