V starem ptujskem mestnem jedru urejeno kratkotrajno parkiranje

V delu starega mestnega jedra Ptuja, na območju med Slovenskim trgom in Prešernovo ulico, je po novem urejeno kratkotrajno parkiranje z uporabo katere koli parkirne ure.

V ta namen bo Mestna občina Ptuj promocijsko razdelila 100 brezplačnih ptujskih parkirnih ur, ki so na voljo v TIC Ptuj. Dolgoročno se bo promet v mestnem jedru sicer zmanjševal, več površin pa bo namenjenih pešcem in kolesarjem.

Ptujska parkirna ura. Foto: MO Ptuj

Vodstvo ptujske občine je mestnemu svetu MO Ptuj predlagalo, da se zaradi dejavnosti, ki se odvijajo v tem delu mesta, zagotovijo parkirni prostori za brezplačno kratkotrajno parkiranje do 60 min: 12 parkirnih mest je namenjeno avtomobilom, 3 so za motorna kolesa, dodana so tudi stojala za kolesa.

Na Slovenskem trgu je v skladu z novo ureditvijo rezerviranih 9 parkirišč za brezplačno kratkotrajno parkiranje: pri Slovenskem trgu 3 je v ta namen rezerviranih 7 parkirnih mest, od tega eno za invalide, pri Slovenskem trgu 8 in 9 sta rezervirani 2 parkirni mesti. V Prešernovi ulici od križišča s Cankarjevo do hišne številke Prešernova ulica 18 so rezervirana 3 parkirna mesta za goste Hotela Mitra.

Kratkotrajno parkiranje na Slovenskem trgu. Foto: MO Ptuj

Mestna občina Ptuj želi tako občanom in obiskovalcem omogočiti dostop z avtomobilom do dejavnosti, ki se odvijajo v tem delu mesta.
Foto: MO Ptuj