V Središču ob Dravi so občani odločno proti azilnemu centru

foto, vir: Zala Tomašič, X

V Središču ob Dravi so občani odločno zavrnili gradnjo oziroma vpostavitev azilnega centra.  Na zboru občanov, ki so ga sklicali na seji občinskega sveta, so prebivalci jasno izrazili nasprotovanje morebitni vzpostavitvi azilnega doma v njihovem kraju. “Varnost našega kraja je na prvem mestu,” so poudarili občani, ki so vladi očitali, da so jih postavili pred dejstvo brez predhodnega obvestila ali posvetovanja.

 

Odzivi na predlog so bili močno čustveni, s portala sobotainfo.com pa izstopa komentar enega izmed domačinov: “Tu azilni dom ne bo stal, razen preko naših trupel. Smo odločno proti.” Ta izjava odseva močan odpor skupnosti do predlagane vzpostavitve azilnega doma, ki bi bil lociran na mestu starega mejnega prehoda s Hrvaško.

foto, vir: Zala Tomašič, X

Tako so v Središču ob Dravi občani napovedali proteste in druge oblike nasprotovanja, če vlada ne bo preklicala svoje odločitve o vzpostavitvi azilnega doma. Sporočilo prebivalcev je jasno: vzpostavitev azilnega doma v njihovi občini ni dobrodošla.

Dragi sokrajani, v luči nedavne odločitve vlade o postavitvi azilnih domov na območju Obrežja in Središča ob Dravi brez posvetovanja in privolitve naših lokalnih skupnosti, vas vljudno vabimo, da se pridružite naši peticiji. Ta peticija ni le izraz našega skupnega nasprotovanja temu načrtu, ampak tudi poziv k večji transparentnosti, varnosti in dialogu med vladnimi odločitvami in našimi skupnostmi. Vaš podpis je ključnega pomena, saj skupaj lahko zahtevamo, da se naše glasove sliši in upošteva pri oblikovanju prihodnosti naših lokalnih skupnosti. Ne dovolimo, da se odločitve, ki tako močno vplivajo na naše življenje, sprejemajo brez nas. Pridružite se nam v tej pomembni pobudi za zagotovitev, da naše mnenje šteje.

 

PETICIJA:

https://www.peticija.online/peticija_proti_postavitvi_azilnih_domov_brez_posvetovanja_in_privolitve_lokalnih_skupnosti

MR