“V sobivanju z virusom so nam vrtci in šole lahko za velik zgled”

Odgovorno obnašanje pomembno in hkrati tudi zelo uspešno! Foto: Pixabay

Pred nami je nov vrtčevski in šolski teden. Ministrica prof. dr. Simona Kustec je v današnjem nagovoru strnila nekaj vtisov in dejstev o prvih 14 dnevih izvajanja vzgojno-izobraževalnega procesa.

“Dovolite mi, da z vami podelim nekaj vtisov, nekaj zaznav, nekaj občutkov in pa tudi nekaj dejstev povezanih s prvima dvema tednoma izvajanja vzgojno-izobraževalnega procesa v naši državi. V sobivanju z virusom so nam vrtci in šole lahko za velik zgled.”

Po prvih dveh tednih so nam tako šolajoči, vrtčevski otroci, predvsem pa tudi zaposleni pokazali, kako se odgovorno, umirjeno in razumno izobražuje in vzgaja v teh zahtevnih časih. Številčni podatki nam kažejo, da je danes v vrtcih in v šolah po Sloveniji okuženih 0,03 odstotke vseh vključenih. Posledično temu pa je 0,3 odstotke tistih, ki so v karanteni.

Prve skupine se v tem tednu že aktivno vračajo tudi nazaj v vrtce in pa šole. Spodbudno je tudi, da o okužbi ne poroča nobena šola s prilagojenim programom ali zavod za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Odzivi, izkušnje, ocene vključenih, ki jih dobivam neposredno iz prve roke sporočajo, da je proces v tem obdobju zahteven, da je težko. Vendar pa, da se z medsebojnim sodelovanjem, razumevanjem in pomočjo skupaj zmore. Zmore poiskati rešitve in zagotavljati strokoven ter varen vzgojno-izobraževalni proces.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR