V Podravju danes poostren nadzor pešcev in voznikov

policija, varnost, promet, nadzor, pešci, vozniki

Posebna previdnost velja med 6. in 13. uro
Med 5. in 11. februarjem po vsej Sloveniji poteka akcija za večjo varnost pešcev. Poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju kršitev pešcev in voznikov, ki ogrožajo varnost pešcev, bo na območju Policijske uprave Maribor potekal danes med 6. in 13. uro.
Akcijo za večjo varnost pešcev koordinira Javna agencija RS za varnost prometa. Glavna cilja akcije sta povečanje uporabe odsevnih teles pri pešcih, saj so ti pogosto izpostavljeni nevarnostim zaradi slabše vidnosti, ter zmanjšanje števila prometnih nesreč, v kateri so udeleženi pešci, in teže posledic nesreč.

Še vedno smo namreč v obdobju, ko je svetli del dneva krajši, zmanjšano vidljivost pa povzročata tudi občasna megla in slabo vreme. Vse to vpliva na varnost v prometu, še posebej najbolj ranljivih skupin udeležencev. V zimskem času so pešci ena izmed bolj izpostavljenih kategorij udeležencev cestnega prometa. Najpogosteje so pešci žrtve prometnih nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil, še posebej zaradi ogrožanj pešcev na prehodih za pešce.
Pešci, poskrbite za svojo vidnost, vozniki, bodite previdni!
TM