V Podlehniku odprli vrata poslanske pisarne

V prostorih občine Podlehnik so včeraj pozno popoldne opravili simbolično odprtje poslanske pisarne. Za poslanko Suzano Lep Šimenko je to že šesta pisarna na območju Haloz in Dravskega polja.

Po petih poslanskih pisarnah v občinah Cirkulane, Zavrč, Videm, Majšperk in Kidričevo so se ljudje nanje že navadili, zdaj pa imajo priložnost za posvet s poslanko še v haloški občini Podlehnik. Odprtje poslanske pisarne sta za pozitivno potezo označila tako novi podlehniški župan mag. Sebastian Toplak, kot tudi svetnica Eva Pipan.
Poslanki Suzani Lep Šimenko in županu Podlehnika Sebastianu Toplaku se je na odprtju poslanske pisarne pridružila podlehniška svetnica Eva Pipan iz SDS; foto: TM

Poslanka Lep-Šimenkova je ob tej priložnosti povedala, da se je po pogovoru z županom Toplakom že lani odločila, da v prostorih občine odpre poslansko pisarno, vendar je počakala na pravi trenutek in zdaj daje občanom tega konca Haloz priložnost za pogovor in tesnejša srečanja. Poudarila je, da se zaveda, da v rokah nima čarobne palčke, da pa je lahko pogovor v poslanski pisarni večkrat izhodišče za poslansko vprašanje ali preprosto pobuda za nadaljnje delo v parlamentu.

»Maksimalno poskušam biti na terenu po Halozah, med ljudmi, kjer nabiram ideje, vprašanja za razprave v državnem zboru. Ogromno sem že doslej opozarjala na problematiko Haloz, a sem razočarana, da ni prišlo do drugačne odločitve pri sprejemanju rebalansa proračuna. Predlagala sem, da bi Haloze umestili kot neko prioriteto in bi tem krajem zagotovili 5 milijonov evrov letno, a je bil žal amandma opozicije zavrnjen,” je poudarila Suzana Lep Šimenko.

Poslanska pisarna je dobila svoj prostor v zgradbi, kjer je tudi sedež občine Podlehnik; foto: TM

Kljub vsemu pa se moramo truditi dalje, tem krajem in ljudem dati nove priložnosti in še boljše pogoje za življenje,« je med drugim povedala Lep-Šimenkova, ki je prepričana, da imajo Haloze po odprtju avtocestnega odseka Draženci – Gruškovje še večji potencial, saj je prebivalcem pot do večjih središč krajša in dosti lažja. Omenila je velike možnosti in priložnosti za razvoj turizma, pa tudi željo, da bi se v Haloze priselilo čim več ljudi.

»Verjamem, da bo poslanska pisarna zaživela, saj so izkušnje s tem v drugih občinah zelo dobre. Zelo pomembno se mi zdi, da sodelujemo, se pogovarjamo in skupaj opozarjamo na probleme in iščemo najboljše rešitve zanje. V poslanski pisarni v Podlehniku bom občanom na voljo vsak drugi ponedeljek v mesecu med 13.00 in 14.30.«

Na odprtju poslanske pisarne so zapeli ljudski pevci iz Jablovca; foto: TM

Poslanska pisarna podaljšana roka parlamenta

Poslanki Lep-Šimenkovi se je za njen trud in tudi zato, da se glas o Halozah sliši v parlamentu, zahvalil podlehniški župan Toplak. Ob tem je izrazil upanje, da bodo kdaj v prihodnje pobude parlamentarcev padle na plodna tla, več upanja pa ima za prihodnjo finančno perspektivo, kajti trenutno za občino naj ne bi kazalo najbolje. Toplak je poudaril, da bolj računajo na sredstva iz naslova Razvoj regij.

»Vesel sem, da poslanska pisarna v prostorih občine in upam, da bo zaživela in bo dejansko podaljšana roka parlamenta. Želim si dobrega sodelovanja s poslanko,« je še dodal Sebastian Toplak.

Foto: TM