V Ormožu včeraj odprtje nove tribune na nogometnem igrišču

Nogometni klub Ormož je včeraj pripravil slovesno odprtje nove tribune, slačilnic in ostalih spremljajočih prostorov. Slavnostni dogodek so pospremili z otvoritveno nogometno tekmo med ekipama veteranov NK Ormož in gosti, ki se je končala v prid veteranov z rezultatom 2:1.

Foto: KTV Ormož
Ormoškim nogometašem se je po desetletju prizadevanj izpolnila velika želja, saj so ob lepo urejenih nogometnih igriščih zdaj pridobili še težko pričakovano sodobno tribuno. Temeljni kamen za izgradnjo tribune so položili v začetku novembra 2017, vrednost naložbe na koncu pa znaša okrog 800 tisoč evrov.

Na slovesnosti je vodstvo NK Ormož prestavilo novo pridobitev, objekt dolžine 50 in širine 7,5 metrov s 350 m2 uporabnih površin. Nova je tribuna s 324 sedeži, ki ponuja tudi možnost nadgradnje, novi so klubski prostori, športnikom pa so na voljo 4 garderobe, posebej prostora za sodnike in delegate, masažna soba, soba za prvo pomoč, pralnica, kurilnica, garaža in skladiščni prostor.

Nova velika pridobitev za ormoški šport; foto: KTV Ormož

Najprej nogometna tekma, nato rezanje traku

Slovesnost so včeraj v Ormožu pričeli že ob 11.uri, ko so v novem objektu sprejeli prve goste in jih s turističnim vlakcem popeljali skozi Ormož, nato pa se je praznovanje nadaljevalo z otvoritveno tekmo med ekipama veteranov NK Ormož in gosti. V ekipi gostov je zaigral tudi ormoški župan Danijel Vrbnjak, ki je ob sebi zbral izkušene nogometaše, med njimi tudi nekatere župane, poslance in znana imena s področja nogometa. Tekmo so zaključili z rezultatom 2:1, zmagala pa je ekipa veteranov NK Ormož.

Sledila je otvoritvena slovesnost, na kateri je zbrane najprej pozdravil predsednik NK Ormož Zlatko Klemenčič, ki je predstavil tudi zgodovino nogometnega kluba in potek prizadevanj za izgradnjo tribun, ormoški župan Danijel Vrbnjak je poudaril, da je v občini za športne dejavnosti dobro poskrbljeno in da je to spodbuda različnim športnim dejavnostim.

Stanislav Glažar, predsednik Medobčinskem nogometne zveze Ptuj in podpredsednik Nogometne zveze Slovenije, pa je ob tej priložnosti NK Ormož izročil posebno priznanje NZS.

Visoke priznanje NZS NK Ormož; foto: KTV Ormož

Slavnostno so trak na tribuni prerezali Zlatko Klemenčič, predsednik NK Ormož, predsednik MNZ in podpredsednik NZS Stanislav Glažar, najmlajši član NK Ormož Lan Sagadin in najstarejši član, starosta ormoškega nogometa, Vule Nikolić.

Vir in foto: KTV Ormož