V Občini Videm znan kandidat SDS za župana

Minulo soboto je v Vidmu pri Ptuju potekala še zadnja seja – kandidacijska konferenca občinskega odbora Slovenske demokratske stranke v okviru rednih kandidacijskih postopkov za lokalne volitve. Člani stranke so za županskega kandidata soglasno potrdili Branka Mariniča.

Na kandidacijski konferenci je predsednica občinskega odbora SDS Videm Suzana Lep Šimenko, sicer tudi državnozborska poslanka, predstavile kandidacijske liste za občinski svet in krajevne skupnosti za vse tri volilne enote, ki so jih člani stranke na tajnem glasovanju potrdili z veliko večino.

Marinič prihodnost občine vidi v izkoriščanju naravnih danostih

Kandidat za župana Branko Marinič je prisotnim na kratko predstavil programska izhodišča za prihodnji mandat in poudaril, da prihodnost občine vidi v izkoriščanju naravnih danostih in njeni geostrateški legi. »Potencialnim investitorjem bo potrebno dovoliti, da vstopijo v industrijsko poslovno cono, ki sameva že skoraj deset let,« je poudaril Marinič.

V ospredje daje posameznike vseh generacij

»Program za naslednje obdobje ni le moj. Je naš skupni program, ki smo ga v SDS oblikovali skupaj z mnogimi ljudmi iz našega okolja in širše. V ospredje smo postavili vsakega posameznika vseh generacij, pod skupnim imenom ZATE,« je povedal Marinič, ki se je za kandidaturo odločil, ker je ocenil, da stanje v občini Videm že nekaj časa ni dobro.

»Menim, da je marsikaj mogoče spremeniti na bolje, sicer pa ljudje hočejo spremembe, zato tudi kandidiram na letošnjih lokalnih volitvah.«

V lokalno politiko je Branko Marinič vpet že vrsto let in tudi s spodnjepodravskimi župani ima dobre vezi. Na fotografiji z aktualnim županom Občine Kidričevo Antonom Leskovarjem.

Veliko stavi tudi na turizem in je avtor strategije razvoja turizma

Stranki SDS je zvest skoraj od njenega nastanka in pravi, da tega prepričanja ne bo spreminjal. V letu 2006, ko je bil poslanec Državnega zbora, je že kandidiral za mesto župana in takrat je bila razlika v drugem krogu med aktualnim županom in Mariničem minimalna. V skoraj desetih letih poslanskega dela si je nabral veliko izkušenj, lokalna politiku mu je blizu, kar je lahko njegova prednost pred ostalimi, je prepričan Marinič. Ob tem pa je skoraj trideset let delal na železnici v prometni logistiki, v trženju in pri promociji železniškega potniškega prometa, posebej blizu mu je področje gospodarstva in prav tukaj vidi potenciale Občine Videm v prihodnosti.

»Strategija razvoja turizma v Občini Videm, ki je bila sprejeta na občinskem svetu leta 2000, je moj prispevek k razvoju. Žal je sedanje vodstvo na ta dokument pozabilo. V času, ko sem bil poslanec, sem želel več sodelovanja z občino, pa ni bilo pretirane želje,« meni Marinič. V nagovoru je izpostavil tudi, po njegovi oceni, slabo vodenje občine, na nekatere nepravilnosti, pomembno pa se mu zdi, da se v Občini Videm končno vzpostavi razumno stanje, ki ne bo zaviralo razvoja in napredka na vseh področjih.

»Izzivi v politiki me krepijo in pomlajujejo,« pravi Branko Marinič

»Občina je zamudila mnoge priložnosti pri črpanju EU sredstev in dodatnega denarja iz državnega proračuna. Razvojni trend občine je potrebno dvigniti. Vzorec najdemo pri vseh ostalih haloških občinah, ki so nas v tem smislu vse prehitele. Ljudem je potrebno vrniti zaupanje, da je občina njihova,« je Marinič izpostavil v svoji kratki predstavitvi smernic razvoja videmske občine za v prihodnje.

Županskemu kandidatu je uspeha na lokalnih volitvah zaželela tudi Suzana Lep Šimenko

Pri sebi je izpostavil preprostost in delavnost, ob tem pa dodal: »Vedno sem pripravljen pomagati sočloveku. Izzivi v politiki me krepijo in pomlajujejo. Če si kritičen do dela drugih in meniš, da si lahko boljši, moraš biti zraven,« je še povedal Branka Marinič.
Foto: arhiv SDS Videm