V občini Videm 2. decembra drugi krog županskih volitev

V občini Videm se bosta v drugem krogu lokalnih volitev za županski stolček pomerila nekdanji poslanec Branko Marinič (Slovenska demokratska stranka),v prvem krogu je prejel 28,5% glasov in aktualni župan Friderik Bračič (Slovenska ljudska stranka), ki so mu volivci namenili 24,8% glasov.

Foto: arhiv občina Videm
Županska kandidata ste se že pomerila na lokalnih volitvah leta 2006 in takrat je zmagal aktualni župan, a zdaj so karte znova odprte. Volilna kampanja na terenu še poteka in oba županska kandidata imata le še dobra dva dni časa, da prepričata volivke in volivce. Mariniču so besede podpore namenili tudi evropski poslanci dr. Milan Zver, Romana Tomc in Patricija Šulin ter poslanka Suzana Lep Šimenko.

Marinič je povedal, da če bo v nedeljo, 2. decembra pridobil dovolj podpore in zaupanja volivk in volivcev, bo lahko tudi uspešno izpeljal vsebinsko zanimiv program, ki je pravzaprav nadgradnja sedanjega stanja v občini Videm. Stanje kljub nekaterim pridobitvam v infrastrukturi v zadnjih letih ni najboljše, zato so potrebni razvojni projekti in evropska sredstva, je odločen Branko Marinič.

Branko Marinič: “Delam za svetlo prihodnost občine Videm in njenih prebivalcev.”     Foto: Vejica

Branko Marinič: Napočil čas za spremembe in več priložnosti za vse

Trideset let je bil zaposlen na Slovenskih železnicah in nato tri mandate poslanec SDS v Državnem zboru Republike Slovenije. Izzivi v politiki ga še zmeraj krepijo in pomlajujejo, zato mu bo delo za napredek občine Videm v veselje. Posebej blizu mu je področje gospodarstva in prav tukaj vidi potenciale občine Videm v prihodnosti. Meni, da bo investitorjem potrebno dovoliti, da vstopijo v poslovno-obrtno cono, ki predolgo sameva, ob tem pa dodaja, da občina nujno potrebuje strategijo turizma. Odločno pove, da je napočil čas za spremembe in več priložnosti za vse, ki živijo v lokalni skupnosti.

Dom za starejše, poudarek na mladih, gospodarstvu, turizmu, društvenem življenju, …

Marinič pravi, da ima znanje in voljo za uresničitev svojega programa, torej bodočega razvoja občine Videm, zato bi bilo zanj veliko priznanje, če bi bil v drugem krogu tudi izvoljen. V novem mandatu bo njegova prioritetna naloga izgradnja doma za starejše občane z dnevnim varstveno-delovnim centrom, želi okrepitev medgeneracijskega sodelovanja in mladim ponuditi spodbudno življenjsko okolje, ki bo prijazno družinam, še posebej pa otrokom in mladostnikom.

V programu razvoja občine v prihodnje Marinič v ospredje postavlja tudi obvoznico Videm, večnamensko dvorano v središču občine, varnejše šolske poti in izgradnjo novih pločnikov, bolj urejene centre in središča Videm, Leskovec in Sela, več sredstev in vpliva morajo dobiti krajevne skupnosti. Veliko bolj bo potrebno bolj izkoristiti naravne danosti, več nameniti drobnemu gospodarstvu, kmetijstvu in turizmu, dati večji pomen društvom, bolje opremiti gasilska društva, šport in športno infrastrukturo dvigniti na višjo raven, meni kandidat za župana, ki prihodnost občine vidi v izkoriščanju naravnih danostih in njeni geostrateški legi.

»Občina je zamudila številne priložnosti pri črpanju evropskih sredstev, kar so nekatere občine v Halozah dobro izkoristile. Marsikaj je mogoče spremeniti na bolje, občani si želijo sprememb in za to si bom tudi prizadeval,« je še povedal Marinič.
Foto: arhiv