V občini Majšperk prvi dogodki ob občinskem prazniku

V haloški občini Majšperk so ta konec tedna pričeli s prireditvami ob 22. občinskem prazniku in dogodki se bodo zvrstili vse do 8. septembra, ko bo v občini osrednja slovesnost s podelitvijo najvišjih občinskih priznanj.

Stoperški zajtrk za občane že enajstič; foto: TM

Letošnji začetek praznovanja v občini Majšperk je bil znova športno obarvan, saj so se včeraj med prvimi družili ribiči, kajakaši in košarkarji. Danes se je praznovanje nadaljevalo v Stopercah, kjer so tamkajšnje gospodinje pripravile obilen domači zajtrk za občane, popoldan so se na pot podali planinci, v vinorodnem zaselku Završe pa bodo člani društva vinogradnikov in sadjarjev Majšperk postavili haloški klopotec.

Pred cerkvijo v Stopercah je bil danes razglas, v katerem so Stoperčani slišali kaj se je v zadnjem letu zgodilo v kraju in kaj vse so pridobili. Foto: TM

Praznično bo obarvanih kar 48 dogodkov

Ob občinskem prazniku bodo v občini Majšperk pripravili številne dogodke za občane, kar 48 so jih uvrstili v program prireditve, je povedala majšperška županja dr. Darinka Fakin, ki je ob tem izrazila zadovoljstvo, da se občani radi družijo, da društva pripravljajo izvirne prireditve in da so dogodki dobro obiskani. Občina je vsem organizatorjem prireditev ob občinskem prazniku priskočila na pomoč in trije tedni dogodkov po vsej občini so kot nalašč priložnost, da se občani izkažejo v vsej svoji ustvarjalnosti in domiselnosti, predvsem pa da se družijo in krepijo dobre odnose v lokalni skupnosti.

Ribiči tekmovali v Stanečki vasi, kajakaši s kajaki po Dravinji

Županja Fakinova je danes čestitala članicam društva gospodinj Stoperce, ki v tem letu praznujejo tudi 40- letnico obstoja, posebej pa jim je čestitala za izviren in bogat zajtrk za občane, ki so ga Stoperčanke pripravile že enajstič. Občanom in vsem ostalim naključnim obiskovalcem so v nedeljskem jutri postregle s tipičnimi domačimi jedmi, ki jih v Halozah še pripravljajo; ajdove žgance z zabelo, gobovo juho, piščančjo obaro, gibanico, sirov »štrukl«, domači kruh, belo kavo in še mnoge druge jedi, ki so obiskovalcem zelo teknile.

Že v soboto so se ob ribniku v Stanečki vasi srečali ribiči Ribiške družine Majšperk in najboljši na tekmi je ulovil slabih 12 kg rib, najboljši trije ribiči pa so prejeli tudi pokale.

Ribiška tekma ob ribniku v Stanečki vasi; foto: TM

Po reki Dravinji pa so se spustili najbolj pogumni kajakaši. Športno društvo Breg je organiziralo tekmo v počastitev občinskega praznika, udeležba pa je bila tudi letos zelo dobra. Na okrog štiriurno vožnjo po reki Dravinji se je letos podalo 18 kajakašev.

Ob občinskem prazniku je bil spust s kajaki po Dravinji znova nekaj posebnega in atraktivnega. Foto: TM

Ob občinskem prazniku dogajanje vse do 8. septembra

Številni kulturni, družabni in športni dogodki bodo po občini Majšperk potekali vse do 8. septembra, med temi pa izstopajo razstava ročnih del Vide Novak, razstava Jurija Kalana in Mihe Pernata, praznovanje 70- letnice PGD Majšperk – Breg in prevzem novega gasilskega vozila, likovna kolonija Haloze, regijsko srečanje članic gasilskih zveze Podravske regije, foto natečaj in foto delavnica, prireditev Mladi muzicirajo s tamburaškim orkestrom, razstava Umetniki v ustvarjalnem zanosu v KPC Majšperk, srečanje upokojencev in invalidov, občinsko gasilsko tekmovanje, srečanje pevskih zborov, svečana seja občinskega sveta in osrednja slovesnost ob 22. občinskem prazniku, ki bo v soboto, 8. septembra v večnamenski dvorani OŠ Majšperk.
Foto: TM