V občini Majšperk praznujejo

majšperk, občinski, praznik, priznanja, danica_purg

Danes bo osrednja slovesnost s podelitvijo občinskih priznanj

V haloški občini Majšperk se bodo ta konec tedna zaključile prireditve, posvečene 21. občinskemu prazniku. Ob prazniku so pripravili številne odmevne dogodke za občane, ti pa se lahko veselijo tudi novih pridobitev, med katerimi so v ospredju prenovljeni in dograjeni dom krajanov v Stopercah ter modernizirani cestni odseki.

Dela na državni cesti v Podložah, kjer bodo zgradili pločnik, avtobusni postajališči, javno razsvetljavo in odstavni pas proti Sestržam, so sicer začasno ustavljena, kmalu pa naj bi z njimi nadaljevali in naložbo uspešno zaključili.

DU Ptujska Gora je prvič pripravilo razstavo ročnih del. Foto: TM
Razstavo si je z veseljem ogledala tudi županja občine Majšperk dr. Darinka Fakin.

Številni kulturni, družabni in športni dogodki po vseh treh krajevnih skupnostih: Majšperk, Ptujska Gora in Stoperce pa tudi letos spremljajo praznovanje v občini Majšperk. dogodki so dobro obiskani, majšperška županja dr. Darinka Fakin pa ima na dogodkih same pohvale za občane, ki so delavni, ustvarjalni in zelo prizadevni.

Gasilci v Majšperku so ob jubileju bogatejši za novo gasilsko vozilo.

Vsak od dogodkov bi si zaslužil posebno poznost, a letos morda izstopajo 90- letnica PGD Majšperk in Dan gasilcev Gasilske zveze Majšperk, slikarski tabor na Sestrškem jezeru, razstava ročnih del DU Ptujska Gora, srečanje upokojencev, radijska oddaja Radia Slovenija Slovenska zemlja v pesmi in besedi, ki je v živo gostovala prav v Majšperku, likovna kolonija Haloze 2017 in srečanje pevskih zborov.

Dr. Danica Purg –  nova častna občanka Majšperka

To soboto, 9. septembra bo v Majšperku ob 18. uri svečana seja občinskega sveta, ob 19. uri pa osrednja svečanost ob 21. občinskem prazniku z nagovorom županje dr. Darinke Fakin in podelitvijo najvišjih občinskih priznanj. Med letošnjimi nagrajenci je tudi znana Slovenka, rojakinja iz občine Majšperk, prof. dr. Danica Purg, ustanoviteljica Poslovne šole Bled ter Mednarodnega združenja za razvoj managementa v dinamičnih družbah, mednarodno prepoznavna Slovenka na področju poslovnega izobraževanja.

Prof.dr. Danica Purg                                                                                                                    (arhiv Purg, splet)

Purgova je rojena v kraju Stogovci in se v rodni kraj pogosto vrača, ob letošnjem občinskem prazniku pa ji v Majšperku želijo izkazati spoštovanje in čast, zato jo bodo tudi imenovali za častno občanko občine Majšperk.

TM, Foto: Brbre