V občini Kidričevo za javno gasilsko službo letos namenjenih 117 tisoč evrov

Redno financiranje gasilske dejavnosti in civilne zaščite v občini Kidričevo vsako leto uredijo s podpisom aneksov k pogodbam o opravljanju javne gasilske službe. Svečani podpis vseh devetih pogodb je bil včeraj popoldan v sejni sobi občine Kidričevo.

Na podpisu gasilskih aneksov so se županu občine Kidričevo Antonu Leskovarju in predsedniku Gasilske zveze Kidričevo Francu Frangežu pridružili predsedniki vseh osmih prostovoljnih gasilskih društev Šikole, Pleterje, Lovrenc na Dravskem polju, Talum Kidričevo, Apače, Cirkovce, Jablane in Starošince.

Župan občine Kidričevo Anton Leskovar je na včerajšnjem srečanju s predsedniki gasilskih društev poudaril, da občina z vsemi dobro sodeluje in gasilstvu daje velik poudarek. Foto: TM

Kidričevski župan Leskovar je na podpisu povedal, da bo občina iz občinskega proračuna za delovanje – tako gasilskih društev, kot gasilske zveze – letos zagotovila 117.000 evrov, od tega 12.000 za delovanje Štaba Civilne zaščite.

V občini Kidričevo je denar za delovanje zaščite in reševanja zagotovljen v občinskem proračunu in letos je za to področje rezerviranih 117.000 evrov. Vodstvo občine in gasilci so pogodbe že podpisali. Foto: TM

Občina je anekse k pogodbam o opravljanju javne gasilske službe pripravila na podlagi podanih predlogov GZ Kidričevo, je še poudaril Leskovar in dodal, da so sredstva namenjena za redno delovanje gasilskih društev in tudi gasilske zveze, za investicije, ki so planirane, za vzdrževanje orodišč in gasilske tehnike. Sicer pa bo v tem letu v ospredju nabava gasilskega vozila GVM 1 (kombi Ford tourneo) v PGD Apače, so pojasnili ob podpisu aneksov, 22. julija pa bo v PGD Apače tudi osrednja slovesnost ob dnevu gasilcev GZ Kidričevo in predaji novega gasilskega vozila.
Foto: TM