V občini Kidričevo bo junija že 44. srečanje slovenskih športnikov iz obmejnih dežel

 

Občina Kidričevo je v tem tednu gostila glavne akterje letošnje, že 44. izvedbe Srečanja slovenskih športnikov iz obmejnih dežel, ki bo 19. in 20. junija 2020. Srečanje je  organiziral Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez v sodelovanju s slovenskimi organizacijami iz obmejnih dežel in Športno zvezo občine Kidričevo ob podpori Urada vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Športno zvezo Občine Kidričevo sestavljajo predstavniki različnih športnih društev iz Občine Kidričevo. Njihovo poslanstvo je, da povezujejo vsa športna društva in da ustvarjajo skupne športne dogodke, s tem pa pospešujejo razvoj množičnosti v športu, zlasti na področju rekreacije.

Občina ima urejeno športno infrastrukturo, zato je delegacija Kidričevo ocenila, kot ustrezno lokacijo za izvedbo junijskega tekmovanja, na katerem se že 44. leto zapored srečujejo mladi slovenski športniki iz Italije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije.

Športniki in športnice iz zamejstva bodo skupaj z lokalnimi sovrstniki tekmovali v odbojki, košarki, nogometu in namiznem tenisu.

Vir: https://www.olympic.si/