V galeriji mesta Ptuj na ogled razstava Festivala sodobne umetnosti Art Stays, 18. edicija

Foto: Galerija mesta Ptuj

V Galeriji mesta Ptuj gostijo osrednjo razstavo Festivala sodobne umetnosti Art Stays, 18. edicija, ki je naslovljena No more silence ali Brez tišine. Enako je naslovljena tudi trenutna razstava. Fotografije predstavljajo umetniška dela petih umetnikov, in sicer Robin Meier – Sychronicity, Roberto Pugliese – Koncert za mrtvo naravo, Michele Spanghero – Ad lib, Alberto Tadielo – 13, Hui Ye – Lip synch.

 

NO MORE SILENCE je razstava, namenoma in idealno zasnovana na pentatonski lestvici, ki jo lahko beremo na različne načine, odvisno od fizične in mentalne poti, ki jo uberemo, da sprejmemo sporočilo: berimo tišino, da lahko slišimo; osvobodimo se vsega, da lahko znova zaživimo in razmislimo o samih sebi ter o svetu.

Tišina, dih, glas, zvok in narava so ključni elementi razstave, ki s številnimi artikuliranimi, samostojnimi in edinstvenimi projekti, ki iščejo in se ozirajo za ničelno točka zvoka, ta je v tem primeru mišljena kot človeška usmeritev, odpirajo trenutek opazovanja, v katerem nam pred očmi izginjata sedanjost in prihodnost.

V nedeljo, 23. 8. 2020 ob 10.00 bo organiziran voden ogled skupaj z umetnostno zgodovinarko in sodelavko festivala Art Stays Dorotejo Kotnik. Tokrat si boste lahko ogledali osrednjo razstavo v Galeriji mesta Ptuj, kjer si bomo ogledali dela Robina Meierja, Michela Spanghera, Roberta Puglieseje, Hui Ye in Alberta Tadiella; Sanjski stroj Robina Meierja v Salonu umetnosti in tri zvočne instalacije na Ptujskem gradu, kjer razstavljajo Lynn Book, Nicolo Masiero Sgrinzatto in Zul Mahmod. Ogled se prične v Galeriji mesta Ptuj.

 Vir: Galerija mesta Ptuj