V Gabrniku dobro obiskani prvomajski nogometni turnir

Društvo Športni park Gabrnik je organiziralo 8. tradicionalni prvomajski nogometni turnir na travi. Turnir se je odvijal na praznični dan, 1. maja in na turnirju je sodelovalo 20 ekip iz štajersko-pomurske regije.

Nogometni turnir je v Gabrniku potekal od 9. do 23. ure. Zelo dobro je bil prvomajski nogometni turnir obiskan tudi s strani gledalcev, saj se ga je udeležilo preko 500 obiskovalcev. Tokrat nam je vreme res šlo na roko, tako, da so gledalci lahko uživali ob igrišču in tudi ob šanku, premierno smo namreč odprli tudi naš novi šank. Za popestritev so skrbeli leteči reporterji in hostese, za hrano pa je poskrbelo Mesarstvo Valenko.

Odlična postava ekipe DZ Gym

Ob 20.45 smo v Gabrniku spremljali tudi drugo tekme polfinala Lige prvakov Real Madrid : Bayern München. Posebej velja poudariti, da je imel na turnirju svojo ekipo tudi naš boksarski šampion Dejan Zavec. Ekipa DZ Gym je imela v postavi kar nekaj slovenskih državnih prvakov v boksu. (Tomi Lorenčič, Jan Sekol, Aljaž Venko, …) in že v prvi tekmi so poskrbeli za veliko senzacijo. Premagali so izkušeno ekipo veteranov Športnega parka Gabrnik, ki nastopa tudi v veteranski ligi. Z veliko borbo so »boksarji« zmagali z 2:1. Prvi zadetek za DZ Gym je dosegel Dejan Zavec in pokazal, da mu nogometna žoga nikakor ni tuja.

Predstavila se je tudi ženska ekipa nogometnega kluba Cerkvenjak, ki se je zelo dobro »upirala« moškim ekipam. Najbolj številčna ekipa na turnirju Podunca united je na igrišču pokazala izjemno borbenost, kar se je kasneje preneslo k šanku in tudi tam so bili nepopustljivi in borbeni.

V skupinskem tekmovanju smo spremljali zanimive in napete tekme. Tako se je v osmino finala uvrstilo 14 ekip, ki so kasneje igrale na izpadanje. Pred četrtfinalom je potekalo tudi tradicionalno streljanje penalov 1-1. Med 32 igralci se je zmage ponovno veselil Mitja Budja pred Dejanom Bogšo, 3. mesto je zasedel Marko Gabrovec. Nato je sledilo četrtfinale in po zelo razburljivih tekmah so se v polfinale prebile ekipe Zvone team, ŠD Polenšak, ŠD Berkovci in Jagoda všečka.

V tekmi za tretje mesto zmaga za ekipo Jagoda všečke

V prvi polfinalni tekmi je potekal »Juršinski derbi« med ekipama Jagoda všečka in Zvone team. Po napeti in zelo napadalni tekmi obeh ekip je več sreče imela ekipa Zvone team. Zmagala je z 1:0 in se uvrstila v veliki finale. V drugi polfinalni tekmi pa sta se udarili ŠD Polenšak in ŠD Berkovci. Tudi ta tekma je bila zelo zanimiva. Na igrišču so se razvnele strasti in priznani sodnik Dušan Turk, ki je sodil večino tekem, je moral posredovati in podeliti rdeči karton na vsaki strani, da je umiril strasti. Kasneje so igralci ŠD Berkovci dvakrat zadeli in se veselili zmage z 2:0. V tekmi za tretje mesto med Jagoda všečka in ŠD Polenšak je prevladala mladost in »jagodari« so se veselili zmage z 4:1.

Zmaga za ekipo ŠD Berkovci

V velikem finalu pa smo gledali pravo poslastico. Igralci obeh ekip, ki večinoma igrajo tudi v 1. SNL in 2. SNL futsal ligi, so prikazali izjemno borbo. Tekma se je odvijala na zelo visokem nivoju, brez grobih prekrškov. Ampak nekoliko bolj odločna je bila ekipa iz Berkovc in v velikem finalu slavila z 2:0. Ekipe so dobile prehodni pokal, pokale, praktične nagrade in denarne nagrade.

Zmaga za ekipo ŠD Berkovci. Foto: Ivan Trunk

REZULTATI TURNIRJA

Osmina finala
ŠD Polenšak – Podunca united 1:0
ŠD Berkovci – Veterani Gabrnik 1(p):1
Seoski fudbal – Tiamo parfumi 0:0(p)
Zvone team – Črna Lükja 3:0
Poki transport – FC Sovjak 1:0
Športni park Graba Zagorci – Jagoda všečka 0:4
Andrej Čuš team – Organics Nutrients 0:1

Četrtfinale
Zvone team – Tiamo parfumi 1:0
ŠD Berkovci – Nutrients Organics 1(p):1
Poki transport – Jagoda všečka 1:1(P)

Polfinale
ŠD Berkovci – ŠD Polenšak 2:0
Zvone team – Jagoda všečka 1:0

Tekma za 3. mesto
Jagoda všečka – ŠD Polenšak 4:1

Finale
Zvone team – ŠD Berkovci 0-2

Pokali najbojšim ekipam na turnirju; foto: Ivan Trunk

Zmagovalna ekipa ŠD Berkovci je nastopila v naslednji postavi: Sašo Kavaš, Sandi Križan, Marko Karoli, Denis Karoli, Daniel Jaušovec, Mihael Suhač, Miha Šilec in Žan Kocuvan.
Vsem ekipam in vsem, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi turnirju se zahvaljujemo in jih hkrati vabimo na veliki 8. tradicionalni »Nogomet fest« (5+1 in 5m.goli), ki bo 23. in 24. junija, kjer se bo v članski kategoriji igralo za bogate nagrade. Potekal pa bo turnir v kategorijah: članski, veteranski, kategorija otroci U9, U11, U13 in ženska prijateljska tekma.
Tekst in foto: Ivan Trunk