V Destrniku kljub dežju tekli s slovensko baklo

V Destrniku so včeraj na igrišču pod Osnovno šolo Destrnik-Trnovska vas pričakovali prihod slovenske bakle. Močno deževje je grozilo, da bo dogodek odpovedan, a so izkoristili trenutek, ko je dež nekoliko ponehal, in izvedli tek po atletski stezi.

 

Na sprejem slovenske bakle so prišli županja Vlasta Tetičkovič Toplak z nekaj predstavniki občinske uprave, predstavniki Športnega društva Destrnik, ki je organiziralo sprejem, ter predstavniki domačega društva upokojencev in društva ljubiteljev starodobnih vozil. Na žalost otroci iz bližnjega vrtca zaradi dežja niso mogli sodelovati na igrišču, vendar so se jim kasneje pridružili.

Prisotni so se sprva pogovorili o pomenu rekreacije in športa v občini. Županja je poudarila, da bo atletska steza, po kateri so tekli, kmalu zamenjana z novo. Med vikendom bo na igrišču potekal še nogometni turnir, nato pa bo igrišče zaradi prenove zaprto. Kljub temu bodo priložnosti za športne aktivnosti na voljo po drugih zaselkih, kasneje pa tudi na obnovljeni stezi in igrišču.

Po uradnem delu so vsi skupaj odšli v bližnji vrtec in tam otrokom predstavili slovensko baklo. Čeprav otroci zaradi dežja niso mogli na igrišče, je slovenska bakla našla pot do njih, kar je dogodek zaključilo na pozitiven način.

MR