V Cirkulanah predstavili kandidate SDS na letošnjih lokalnih volitvah

S sloganom Za občino Cirkulane, zate – nadaljujmo skupaj se je konec minulega tedna v Cirkulanah predstavila ekipa Slovenske demokratske stranke (SDS), občinskega odbora Cirkulane, ki kandidira na letošnjih lokalnih volitvah. Za mesto župana se vnovič poteguje dosedanji župan Janez Jurgec, njegova protikandidatka pa je neodvisna kandidatka Antonija Žumbar.

Na predvolilnem shodu občinskega odbora SDS Cirkulane, ki ga vodi Franc Milošič, sta se kandidatom za jesenske lokalne volitve pridružila gosta Jelka Godec, podpredsednica SDS in aktualna državnozborska poslanka, ter državni svetnik Rajko Fajt.
Državni svetnik Rajko Fajt je občane občine Cirkulane nagovoril na predvolilnem shodu; foto: TM

Z jasnimi cilji vodenja občine se Jurgec podaja tudi v četrti mandat

Na lokalnih volitvah se po dvanajstih letih županovanja za županski stolček znova poteguje aktualni nepoklicni župan Janez Jurgec, ki je že preko 20 let zaposlen na OŠ Cirkulane – Zavrč. V nagovoru je povedal, da že dvanajst let v občini ustvarjajo pogoje za izboljšanje življenja občank in občanov, da občinska uprava dobro in kvalitetno dela, da so ustvarili veliko za predšolske in šolske otroke, imajo primerljive ali celo boljše pogoje dela kot v marsikateri občini, ob tem je še dodal, da stremijo k ustvarjanju vedno boljših pogojev za delovanje društev, pa tudi, da se z jasnimi cilji z ekipo podaja v četrti mandat.

»Idej, kako razvijati občino, imam še veliko,« pravi kandidat za župana

»Nikakor ne pristajamo na to, da bi bilo delo in življenje v občini slabše, ampak mora biti vedno boljše. Ne bomo dovolili ukinitve ali združitve občin, saj smo v preteklih dvanajstih letih ugotovili kaj pomeni lastna občina. Pomembno je vodstvo občine, prav tako pa vsak posamezen član občinskega sveta. Skupaj z ekipo svetniških kandidatov bomo storili vse kar je mogoče za še večji napredek v naši občini.

Foto: Črtica in druge zgodbe

Napredek, ki nam ga zavidajo v marsikateri sredini, je opaziti na vsakem koraku. Idej, kako razvijati občino, imam še veliko in se navedene v mojem programu. Imamo pohvale za dobro delo nadzornega odbora in nadzorov neodvisnih strokovnih institucij. Navajajo nas kot vzorčen primer dobrega dela, na kar smo v občini še posebej ponosni,” je povedal Jurgec. 

Razvoj občine po zastavljeni strategiji

Janez Jurgec ima tudi na letošnjih lokalnih volitvah podporo Slovenske demokratske stranke, za katero pravi, da dobro pozna njene usmeritve in da nima po volitvah do nje prav nobene obveznosti. »Sam sprejemam odločitve, ki so najbolj v prid občini Cirkulane in njenim občanom, za katere prevzemam tudi odgovornost, pa četudi to nekaterim posameznikom ne ustreza, saj se njihove politične namere tako ne uresničujejo,« je pripomnil Jurgec, ki je prepričan, da bodo tudi v prihodnje v občini potrebnega še veliko truda in dela, da bodo še napredovali in občino Cirkulane peljali po sprejeti strategiji razvoja.

Središče občine Cirkulane, foto: Dani Turnšek

Kandidat za župana v občini Cirkulane Janez Jurgec v svojem predvolilnem programu v ospredje postavlja človeka, ki je zanj najpomembnejši. Med drugim se bo zavzemal za nadaljevanje izboljšanja razmer za vso mladino, izgradnjo stanovanj za mlade družine, zagotovitev varne jeseni starejšim občanom, zagotovitev vseh oblik pomoči družinam na domu, zmanjševanje brezposelnosti z javnimi deli in drugimi oblikami zaposlovanja, kakovostno preživljanje prostega časa mladim, podporo razvoju kulture in ohranjanju naravne in kulturne dediščine.

Za uspešen gospodarski razvoj, v ospredju pa pridobivanje dodatnih finančnih virov

Uspešni želijo biti tudi na gospodarskem in kmetijskem področju, kjer je Jurgec obljubil, da bodo ustvarili razmere za uspešen razvoj gospodarstva, malega gospodarstva, turizma in obrti ter s tem pridobitve novih delovnih mest, kmetijstvu bodo zagotovili finančno pomoč v obliki subvencij po razpisu. Obljubil je, da bo delo občinske uprave še naprej strokovno in prilagojeno potrebam občanov, občinska hiša mora ostati hiša odprtih vrat in prijazna za vse, pravi Jurgec. Ob tem je še dejal, da bodo v občini s pripravljenimi projekti konkurirali na razpisih finančnih sredstev iz državnih in evropskih skladov za razvoj in še naprej bo v ospredju pridobivanje dodatnih finančnih virov. Jurgec je prepričan, da bodo resno, odgovorno in racionalno skupaj zmogli, ker znajo in hočejo popeljati občino Cirkulane po poti nadaljnjega razvoja.

Jelka Godec, podpredsednica SDS in poslanka, v Cirkulanah v družbi županskega kandidata Janeza Jurgeca (na levi) in svetniškega kandidata, pred. OO SDS Cirkulane, Franca Milošič; foto: TM

Kandidati za občinski svet

Na predvolilnem shodu v občini Cirkulane so predstavili tudi kandidate za občinski svet na listi Slovenske demokratske stranke in v volilni enoti 1 (naselja Cirkulane, Dolane, Veliki Vrh) kandidirata Simon Milošič, Ana Gabrovec in Roman Pešec. V volilni enoti 2 (naselja Gradišča in Pristava) sta kandidata Nataša Vnuk in Franc Milošič, v volilni enoti 3 (naselja Paradiž, Slatina, Pohorje, Mali Okič) Estera Črnivec in Herman Krajnc, v volilni enoti 4 (naselja Brezovec, Gruškovec, Meje, Medribnik) pa za mesto občinskega svetnika kandidirata Mitja Arbeiter in Petra Kolednik.
Foto: TM