Na ptujskem sodišču so skoraj v celoti prisluhnili predlogu tožilke Klementine Prejac in Janka Tomića obsodilo na 17 let in pol zapora.

Obramba je trdila, da je šlo za silobran, vendar sodišče temu ni sledilo in ga je obsodilo za uboj in tri poskuse uboja maja 2018. Šlo naj ne bi niti za prekoračen silobran.

Kaj se je zgodilo maja 2018 v Krčevini pri Vurbergu?

V dotični noči je na dom Tomićevih prišla četverica moških, ki so želeli obračunati s sinom Janka Tomića. Prišli so do hiše, pričeli razbijati avtomobil in poskušali priti do sina.

Janko je z namenom zaščite svojega sina pričel streljati proti četverici, ki so se pognali v beg. Za njimi je še nekajkrat ustrelil in eden metek je bil usoden za Žana Kreslina. Hkrati pa je eden strel zadel tudi Kristijana Pfajferja, ki je utrpel poškodbe.

Tomić se bo pritožil

Po mnenju sodišča bi zadoščali že streli v zrak z balkona, saj so se napadalci razbežali, zato so tudi sledili predlogu tožilstva in Tomića obsodili na 17 let in pol zapora.

“Vprašajmo se, v kakšni družbi živimo in kakšne civilizacijske norme smo ustvarili ter predvsem kakšno sporočilo dajemo svojim otrokom kot starši. O tem se bo moralo povprašati tudi drugostopenjsko sodišče, še vedno pa verjamem v pravno državo in pravično sojenje,” je dejal Donko.

Zagovornik Tomića Damijan Donko je že napovedal pritožbo. Prepričan je, da v Tomićevem dejanju nikakor ni mogoče zaznati protipravnosti. Donko poudarja, da gre za neobsojenega človeka, ki je zgolj branil sinovo življenje.

Preberite še:

Podrl peško in odpeljal naprej

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Predrzna tatvina na Ptuju

MR