Uspešno 3. Slovenian Footgolf Open 2019

V najstarejšem slovenskem mestu je konec tedna v organizaciji Footgolf zveze Slovenije in Footgolf kluba Ptuj na Golf igrišču Ptuj potekalo odprto prvenstvo Slovenije v footgolfu, ki je na Ptuj pripeljalo kar 87 igralcev iz 11 držav.

Odprto prvenstvo Slovenije v footgolfu, ki je na Ptuj pripeljalo kar 87 igralcev iz 11 držav, je uspešno zaključeno. Foto: Črtomir Goznik

Za skupno zmago v štirih kategorijah je tekmovanje potekalo dva dni in z najboljšimi svetovni footgolfisti, ki so oba dneva blesteli z odličnimi igrami na zelo dobro pripravljenem ptujskem igrišču. Zmagovalec tekmovanja Madžar, Bacskai Bence pa je v soboto tudi podrl rekord ptujskega igrišča za footgolf z 11 udarci pod parom igrišča.

Zraven številnih znanih footgolfistov je v soboto odigral 18 lukenj tudi najboljši boksar med footgolfisti, Dejan Zavec. Foto: Črtomir Goznik

V nedeljo sta enak dosežek z – 11 udarci pod parom dosegla tudi Slovak Tomaš Gažovič in Argentinec Matias Perrone. Nedvomno gre za največji turnir, ki ga je kadarkoli gostila Slovenija, predvsem zaradi številnih izjemnih igralcev iz tujine. Prav tako smo lahko na zelenicah ptujskega igrišča spremljali aktualnega svetovnega prvaka Matiasa Perrona, ki je bil od organizatorjev deležen tudi posebnega darila ob koncu turnirja. Perrone je v svetu znan kot eden izmed največjih promotorjev dokaj mlade in zanimive športne discipline, ki se igra v čudoviti naravi.

Nedvomno gre za največji turnir, ki ga je kadarkoli gostila Slovenija, predvsem zaradi številnih izjemnih igralcev iz tujine. Foto: Črtomir Goznik

Že v soboto vodil Madžar Basckai Bence

V dveh vročih dneh smo torej na Ptuju spremljali izjemno zanimivo predstavo najboljših svetovnih footgolfistov in footgolfistk. Že v sobotnem delu tekmovanja je z -11 udarci vodil Madžar Basckai Bence, ki je prednost ubranil tudi v drugem dnevu tekmovanja in slavil zmago v absolutni konkurenci z skupnim rezultatom kar – 21, ter za 3 udarce premagal sonarodnjaka Simonyija Gaborja.

V borbi za tretje mesto je sledilo razigravanje med kar tremi igralci, dvema Argentincema Nicolasom Garcio in Matiasom Perronejem, ter Slovakom Tomašem Gažovičem. V dodatni igri je bil najbolj zbran Nicolas Garcia, ki si je na koncu zagotovil tretje mesto. Četrto mesto je osvojil aktualni svetovni prvak Mathias Perrone, peto pa je osvojil Slovak Tomaš Gažovič.

Slovakinja Čermakova slavila še drugič zapored na Ptuju

Bistveno bolj napeto kot v absolutni konkurenci je bilo v konkurenci žensk in seniorjev, kjer je zmagovalca in zmagovalko turnirja odločila šele dodatna igra. Zmagovalko v ženski konkurenci smo dobili šele po dodatni igri v razigravanju, saj sta tako Slovakinja Lucia Čermakova kot Madžarka Izabella Ujvari končali 36 lukenj z enakim rezultatom, ki je znašal – 5 pod parom igrišča. Dodatna igra je pripadla Slovakinji, ki je slavila še drugič zapored na odprtem prvenstvu Slovenije na Ptuju, drugo mesto je pripadlo Madžarki, tretja pa je bila še ena Slovakinja Dana Bombalova.

Najboljše v ženski konkurenci; foto: Črtomir Goznik

V konkurenci seniorjev je zmagovalec s 13 igralci pod parom igrišča postal Madžar Podusli Gyorgy, za drugo mesto pa sta se v razigravanju udarila Madžar Robert Tajtyi in Čeh Jan Jilek, kratko je potegnil Čeh, tako slo Madžari v konkurenci seniorjev slavili dvojno zmago.

Zmagovalko v ženski konkurenci so dobili šele po dodatni igri v razigravanju. Foto: Črtomir Goznik

Gaj Rosič – najboljši Slovenec na Ptuju

Na turnirju je vzporedno s posamezno konkurenco potekalo tudi tekmovanje med državami udeleženkami, kjer so si tretje mesto zagotovili domači footgolfisti Slovenije, drugo mesto so osvojili Slovaki, pričakovano najboljša država udeleženka turnirja pa je bila Madžarska, ki je na Ptuju dobesedno pokorila vso konkurenco.

Najboljši Slovenec na Ptuju je bil Gaj Rosič, ki brani barve Bovškega footgolf kluba, najboljši Ptujčan je bil Uroš Krajnc, ki je skupno zasedel sicer 20. mesto, a njegov skupni rezultat po dveh dneh tekmovanja – 7 govori o tem, da je bila konkurenca tokrat na Ptuju izjemno močna. Pri seniorjih je najboljši dosežek med Slovenci uspel Ptujčanu Miranu Periću, ki je 36 lukenj odigral z skupnim rezultatom -1, ter skupno dosegel 9. mesto v konkurenci seniorjev. Med ženskami smo imeli dve slovenski predstavnici, Ptujčanka Irena Krajnc je dosegla četrto mesto, peto mesto je zabeležila Sabina Huber.

Zraven številnih znanih footgolfistov je v soboto odigral 18 lukenj tudi najboljši boksar med footgolfisti, Dejan Zavec, ki je tudi častni član Footgolf kluba Ptuj.

Ob zaključku turnirja na Ptuju; foto: Črtomir Goznik

Link do Gscore povezave z rezultati: https://bit.ly/2xrkDMA

Andrej Lončarič, foto: Črtomir Goznik