Uspešna hišna preiskava na območju Destrnika razkrila nezakonite droge in nevarno orožje

Policija
Foto: Facebook

Policisti Policijske postaje Ptuj so 13. julija 2023 izvedli uspešno hišno preiskavo na območju Destrnika, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Ptuju. Preiskava je bila izvedena zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi ter postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186/1 KZ-1).

 

Med hišno preiskavo so policisti zasegli 76 sadik rastline, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Poleg tega so bili zaseženi tudi dve igli, ki vsebujeta neznano rjavo snov. V okviru preiskave so bili odkriti tudi drugi predmeti, ki so povzročili zaskrbljenost pri policistih.

Med zaseganjem so bili odkriti tudi predmeti, povezani z nezakonitim orožjem. Policisti so zasegli 11 malokalibrskih nabojev, predelano zračno puško, samostrel s puščicami ter kovinsko palico z nazobčenimi konicami. Vse te predmete bo podrobno preučila kriminalistična enota, da bi ugotovila njihovo izvor in morebitno uporabo v preteklih kaznivih dejanjih.

Po zaključku preiskave bodo zbrane informacije, zbrana dokazna gradiva in opravljene analize posredovane na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju. Na podlagi ugotovitev bodo podane kazenske ovadbe in izvedeni ustrezni prekrškovni postopki v skladu z Zakonom o orožju.

Policija si prizadeva za vzpostavitev in vzdrževanje varnega okolja za vse prebivalce. Preiskava in zaseg prepovedanih drog ter nezakonitega orožja predstavljata pomemben korak v boju proti nezakonitemu ravnanju in zagotavljanju varnosti naših skupnosti.

Policija poziva vse državljane, da aktivno sodelujejo in poročajo o kakršnih koli sumljivih dejavnostih ali nezakonitih dejanjih, ki bi lahko ogrozila javno varnost. Skupaj lahko delujemo za izgradnjo bolj varne družbe, ki temelji na spoštovanju zakonov in skupnih vrednot.

Vse dodatne informacije v zvezi s to preiskavo in morebitnimi nadaljnjimi ukrepi bodo posredovane javnosti, ko bodo na voljo.