Uničujoč požar na območju Podlehnika povzročil veliko materialno škodo in poškodbe

požar, gasilci
Foto: pixabay.com (fotografija je simbolična)

Včeraj zgodaj zjutraj je na območju Podlehnika pri Majšperku izbruhnil požar, ki je povzročil uničujoče posledice. Obveščeni smo bili ob 3.20 uri zjutraj, ko so se na prizorišču že bojevali gasilci, da bi omejili požar.

 

Požar je zajel gospodarsko poslopje, v katerem so bili shranjeni številni delovni in kmetijski stroji. Po prvih ugotovitvah policije je požar najverjetneje izbruhnil zaradi tehnične okvare, vendar pa še poteka ogled kraja in nadaljnje preiskave za natančno ugotavljanje vzrokov.

Med gašenjem požara je en moški utrpel poškodbe, zaradi česar je bil nemudoma prepeljan v bolnišnico. Podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju niso bile razkrite, vendar upamo, da so poškodbe lažje in da bo okreval.

Velik obseg požara je povzročil obsežno materialno škodo. Po nestrokovni oceni policistov je vrednost škode ocenjena na 500.000 evrov, vendar pa natančnejša ocena še ni znana. Ekipa strokovnjakov še naprej preiskuje prizorišče, da bi ugotovila vse podrobnosti in razmere, ki so privedle do tega tragičnega dogodka.

Območje Podlehnika je trenutno še vedno zavarovano, saj se gasilci in preiskovalci še vedno ukvarjajo s požariščem. Prizadevajo si omejiti morebitne preostale žarišča in preprečiti morebitno ponovno vžiganje.

Občane pozivamo, naj ostanejo previdni in se izogibajo območju požara. Upoštevajte navodila gasilcev in varnostne službe ter ne ovirajte njihovega dela. Naše misli so z vsemi, ki so bili prizadeti v tej nesreči, in si želimo hitrega okrevanja za poškodovanega moškega.

Vztrajamo, da bomo javnost obveščali o vseh pomembnih podrobnostih in rezultatih preiskave, ko bodo na voljo. V tem trenutku pa se osredotočamo na gašenje požara, zagotavljanje varnosti in izvajanje preiskave za ugotavljanje točnega vzroka tega tragičnega dogodka.

MR