Učinkovito gospodarjenje z viri v občini Kidričevo

občina, kidričevo, univerza-za-energetiko, viri, gospodarjenje

Včeraj podpisana pogodba o sodelovanju občine s Fakulteto za energetiko UM

Občina Kidričevo je sklenila s Fakulteto za energetiko Univerze v Mariboru pogodbo o sodelovanju za načrtovanje in izvedbo projekta »Učinkovito gospodarjenje z viri v Občini Kidričevo«. Svečani podpis sta včeraj v prostorih kidričevske občine opravila župan Anton Leskovar in dekan Fakultete za energetiko UM dr. Bojan Štumberger.

Utrinek z včerajšnjega podpisa pogodbe o sodelovanju občine Kidričevo s Fakulteto za energetiko Univerze v Mariboru. Foto: občina Kidričevo

Kot so sporočili iz občine Kidričevo si lokalna skupnost prizadeva ustvariti konkurenčno poslovno – gospodarsko okolje za obstoječe in nove pravne subjekte. Konkurenčnost poslovno – gospodarskega okolja bo temeljila na strategiji uvedbe zelenega gospodarstva in krožnega gospodarjenja z viri. Ker razvoj temelji na inovativnosti okolju prijaznih tehnologij, skrbi za zaposlene, povezovanju med znanostjo in gospodarstvom ter integriranostjo v lokalno in mednarodno okolje, bo slednjemu občina posvečala posebno pozornost. Z uvajanjem projekta bo občina skušala tvorno sodelovati na področju svetovanja o uporabi stranskih proizvodov, odpadkov kot surovine, spodbujanju in ustvarjanju sodelovanja med podjetji. Občina bo tvorno podpirala izmenjavo znanj na področju zagotavljanja čim celovitejše preobrazbe mišljenja in procesa prehoda v krožno gospodarjenje z viri.

 

Župan Leskovar je ob podpisu pogodbe poudaril, da si občina Kidričevo želi postati primer dobre prakse v slovenskem prostoru in kot prva občina, ki bo sledila sedmemu okoljskemu akcijskemu programu Evropskega parlamenta in Sveta Evropske unije za obdobje do leta 2020. EU se je s programom zavezala okrepiti prizadevanja na varovanju naravnih virov, spodbujanju inovacij na nizkoogljičnih procesih z učinkovito uporabo virov.

TM, Vir, foto: občina Kidričevo