Ubila ga je z nožem

V petek, 15. aprila 2022, malo pred 15. uro je Dispečerski center zdravstva Maribor po telefonu obvestil Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor, da so prejeli obvestilo, da je bil v okolici Rač z nožem poškodovan moški.

Na kraj je bila takoj napotena patrulja iz Policijske postaje Rače, ki je na tleh hodnika v 1. nadstropju stanovanjske hiše našla poškodovanega 48-letnega moškega, ki ni kazal znakov življenja. Kmalu zatem je na kraj prispel tudi zdravnik z ekipo nujne medicinske pomoči prehospitalne enote Zdravstvenega doma Maribor. Kljub vsem poskusom oživljanja moškemu niso več mogli pomagati, zato je zdravnik potrdil njegovo smrt.

Ogled kraja kaznivega dejanja so opravili mariborski kriminalisti, ki ga je v  navzočnosti dežurne  državne  tožilke  iz ODT v Mariboru, vodil dežurni preiskovalni  sodnik  iz Okrožnega  sodišča  v  Mariboru.  Za pokojnega je dežurni preiskovalni sodnik odredil sodno obdukcijo.

V dosedanji kriminalistični preiskavi in z ogledom kraja kaznivega dejanja so kriminalisti ugotovili, da je 47-letna osumljenka tistega dne okoli 14.45, med prepirom, v kuhinji stanovanjske hiše, v predel prsnega koša zabodla svojega 48-letnega moža. Ta je ob tem dobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju dejanja umrl. Predmet s katerim je osumljenka storila kaznivo dejanje so kriminalisti našli na kraju dejanja.

Kriminalisti  so  ugotovili,  da  policija  v  preteklosti v njuni zakonski skupnosti ni posredovala.

Osumljenki so policisti, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja uboja po 115. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) odvzeli prostost in so jo v nedeljo, 17. 4. 2022, ob 15. uri, s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je po zaslišanju, ki je trajalo pozno v noč, zoper njo odredil pripor.

Za kaznivo dejanje uboja po 115. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) je predpisana kazen zapora od petih do petnajstih let.

Preberite še:

V posmeh kandidatom levih strank

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Dostop do celotnega filma VZPOREDNI MEHANIZEM GLOBOKE DRŽAVE

V posmeh kandidatom levih strank

 

MR