Tudi na Veliko noč nezakonit shod v Mariboru!

Iz Policijske uprave Maribor so nam sporočila, da se je včeraj,  s  pričetkom  ob  16.  uri, na Trgu svobode v Mariboru odvil neprijavljen  javni  shod oz. protest, organiziran proti vladnim ukrepom za omejevanje virusa SARS-CoV-19. Shoda se je udeležilo okoli 100 udeležencev, trajal pa je do okoli 17.40 ure.

Policisti  so  na  shodu,  tako  kot dan prej, opravljali naloge varovanja, preprečevali kršitve javnega reda in miru ter ves čas udeležence opozarjali na  nošenje  mask.  Policisti so na kraju izvedli 28 postopkov ugotavljanje identitete,  uvedli  bodo  4  hitre  postopke  z izdajo odločbe o prekršku, izdali  bodo  5  plačilnih nalogov, izrekli so 2 opozorili in podali bodo 1 predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Na podlagi posnetkov bodo obravnavali VSE!

Policisti so potek shoda, tako kot dan prej, ustrezno dokumentirali in bodo na podlagi zavarovanih video-posnetkov identificirali tudi tiste kršitelje, s  katerimi  niso  izvedli postopkov  na  kraju prekrška. Vse bodo, zaradi kršitve  vladnih  odlokov  in s tem Zakona o nalezljivih boleznih, ustrezno obravnavali  ter  jim  morebiti po pošti poslali plačilne naloge. Policisti ugotavljajo tudi, kdo je bil organizator tega shoda, saj bodo ukrepali tudi
zoper organizatorja.

Žal  tudi  včeraj   nekaj  udeležencev  protesta  pozivov,  naj  spoštujejo predpisane ukrepe,  nadenejo  maske,  se  ne  družijo in ne sodelujejo na neprijavljenem  shodu, ni upoštevalo. Izpostavljamo pa, da so za razliko od sobotnega  protesta, občani v večini razumeli in upoštevali nasvet policije in na protest niso pripeljali otrok.

Policisti nikakor ne posegajo v pravice posameznikom do zbiranja in svobode izražanja, vendar pa je potrebno razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za zdravje vseh nas in jih je potrebno upoštevati. Zato vse pozivajo, naj ravnajo odgovorno in spoštujejo ukrepe za zajezitev epidemije, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih.

Preberite še:

Nezakoniti in neprijavljeni shodi v podporo COVID-19 in proti ukrepom

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Velikonočno voščilo predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše
Ustavna obtožnica polna laži!

 

MR