Tudi na Ptuju kmalu brezplačni prevozi za starejše

Mestna občina Ptuj, Javne službe Ptuj in Združenje šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM) Ptuj od ponedeljka, 16. septembra, organizirajo za upokojene občane Mestne občine Ptuj možnost brezplačnega prevoza. Tako bodo tudi starejši bolj mobilni.

Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay
S to storitvijo se Ptuj priključuje večim slovenskim občinam, ki tovrsten storitve že uspešno izvajajo. Brezplačni prevozi starejših je partnerski projekt Mestne občine Ptuj, Javnih služb Ptuj in ZŠAM Ptuj.

Prinašajo novost v Mestno občino Ptuj, saj bodo lahko starejši občani, ki potrebujejo prevoz do določene lokacije in ki nimajo lastnega prevoza ter enostavnega dostopa do javnega prevoza, od ponedeljka, 16. septembra naročili prevoz, ki ga bo na dogovorjeni termin opravil prostovoljec ZŠAM.

Storitev brezplačnih prevozov za starejše je v nekaterih občinah na Dolenjskem zaživela nad vsemi pričakovanji. Fotografija je simbolična. Foto: občina Kočevje

Prevozi z električnimi vozili

Sodelujoči vozniki so vsi člani ZŠAM Ptuj. Prevozi bodo opravljeni z električnim avtomobilom, ki ga bodo zagotovile Javne službe Ptuj, s čimer skrbijo za razvoj trajnostne mobilnosti na Ptuju.

Projekt bodo podrobneje predstaviti na četrtkovi novinarski konferenci v Mestni hiši na Ptuju, in sicer bodo o novosti spregovorili predstavniki partnerskega projekta: Nuška Gajšek, županja Mestne občine Ptuj, Alen Hodnik, direktor Javnih služb Ptuj in Janez Strelec, predsednik ZŠAM Ptuj.
Po novinarski konferenci bo pred Mestno hišo predstavljeno električno vozilo, s katerim se bodo opravljali prevozi; prisotni bodo tudi prostovoljci, ki bodo sodelovali pri izvajanju projekta.

TM