Tim Gajser svetovni prvak!

Najboljši slovenski motokrosist se je v Imoli veselil tretjega naslova svetovnega prvaka, drugega v elitnem razredu MXGP.

Veselje ob Timovem uspehu; foto: arhiv Marjetka Frangež

Novi svetovni prvak v motokrosu, Slovenec Tim Gajser na Hondi, je na dirki svetovnega prvenstva MXGP v Imoli osvojil končno tretje mesto.

Drugi naslov svetovnega prvaka med elito je potrdil v prvi vožnji 15. dirke v sezoni, ko je osvojil peto mesto, v drugi vožnji je bil drugi. Zmagal je Nizozemec Glenn Coldenhoff (KTM). Vozniku Honde bi za naslov sicer zadoščalo že osmo mesto v prvi vožnji.

Številni navijači iz Lancove vasi in Makol v Imoli

Tim Gajser že drugič svetovni prvak v elitnem razredu

Tim Gajser je poskrbel za nov velik uspeh slovenskega motokrosa. 22-letnik doma iz Pečk v Halozah je na prvi dirki v Imoli osvojil peto mesto in potrdil svoj drugi naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP (2016, 2019). Leta 2015 je bil svetovni prvak v razredu MX2. Do konca letošnje sezone so še tri preizkušnje.

“Sezona je bila odlična”

“Nisem najbolje startal, potem sem prišel na drugo mesto, poskušal sem zmagati, a sem potem padel. Poskušal sem se sicer vrniti nazaj, a sem rabil nekaj krogov, da sem se ponovno ujel. Zelo sem vesel naslova, sezona je bila odlična, vsi so naredili odlično delo,” je takoj po prihodu v cilj dejal novi svetovni prvak, je med drugim poročal siol.net, Sportal.

Foto: arhiv Marjetka Frangež in navijači