Stari ptujski most naj bi popolnoma zaprli sredi junija

Ptuj, Drava, stari most, obnova

Popolna zapora glavnega mostu naj bi trajala 15 mesecev

Na Ptuju je vse bliže začetek prenove približno 50 let starega mostu čez Dravo in bližnjo Studenčnico. Predvidoma sredi junija naj bi stari ptujski most zaprli za promet,  natančnejši datum pa naj bi bil znan, ko bo potrjen prometni elaborat, ki bo vključeval tudi študijo prometnih zapor ter tehnološko-ekonomski in terminski plan.

Obvoz bo speljan čez Puhov most, Ptuju pa se v letu in pol predvidene obnove mostu obeta veliko težav v prometu. Pred napovedanim začetkom rekonstrukcije starega mostu čez Dravo je na pobudo Mestne občine Ptuj Direkcija RS za infrastrukturo v sredo, 5. aprila sklicala sestanek, kjer so se deležniki prvič seznanili s potekom prenove in povezanimi aktivnostmi znotraj tega.

Kot je poročal časnik Večer, o možnostih za skrajšanje časa zapore, ki najbolj razburja Ptujčane, pa po besedah ptujskega župana Mirana Senčarja, tudi na prvem operativnem sestanku niso spregovorili, saj naj udeleženci ne bi bili pristojni za ta vprašanja.

»Od izvajalca smo zahtevali, da dela potekajo, kolikor ur dnevno je le mogoče. In zagotovili so nam, da je to tudi v njihovem interesu,” je o pogovorih na sestanku, na katerem so bili prisotni še predstavniki izvajalca, torej Pomgrada, in projektantov, povedal župan.

Delna zapora mostu žal ni mogoča, saj gre za popolno rekonstrukcijo. Strokovnjaki so namreč pri pregledu ugotovili, da so nosilci mostu, ki je bil zgrajen v 50. letih, v zelo slabem stanju. “Zahtevali smo, da naredijo tehnološki plan del, na podlagi katerega bomo videli, ali se katera faza lahko skrajša. Delati pa bomo dali tudi svojo revizijo tega plana, v kateri bodo ugotavljali, ali bi bilo mogoče z večjim številom delavcev na gradbišču rekonstrukcijo pospešiti,” pravi Senčar.

TM, Vir: Večer, (foto: splet)