Stanje epidemije ob 18:00. Trenutno imamo okuženega 1% prebivalstva.

Prof. Dr. Bojana Beović

Na čem temelji priporočilo strokovne skupine?

Prof. Dr. Bojana Beovičev je danes na tiskovni konferenci ob 18:00 uri izjavila, da imamo izjemen, izjemen porast okuženih. Po številu aktivno okuženih se bližamo državam, ki imajo najvišje število okuženih.

Trenutno imamo okuženega 1% prebivalstva. To so tisti, ki naprej širijo bolezen. To pomeni, da smo skoraj zagotovo v zadnjih dneh neposredno srečali okuženega, je povedala Beovičeva.

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Povečuje se pa tudi število tistih, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje. Poleg tega, pa mnogi potrebujejo pomoč pri dihanju preko dovajanja kisika in pomoč aparatur pri dihanju.

Slovensko zdravstvo je bilo zelo krhko že pred samo epidemijo. Na to opozarjamo že desetletja. Zato je vsako dodatno breme novih bolnikov pomeni, da več ne moremo opraviti vsega dela. Kmalu bomo primorani razmišljat o tem, kdo ima prednost pri zdravljenju, trdi Beovičeva.

Žal vsi previdnostni ukrepi niso delovali, ker očitno nismo verjeli oziroma nismo želeli verjeti vanje.

V Sloveniji je največ širjenj virusa pri skupinskih druženjih. Nasploh pa velja, da do največ okužb pride v restavracijah, barih, športnih dejavnostih in drugih skupinskih dejavnostih. Na podlagi tega smo se odločili da postopoma takšne dejavnosti uravnoteženo zapiramo. Najprej na kriznih območjih.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR