Spodnje Podravje odslej s sedmimi poslanci

Prvi odzivi na nedeljske parlamentarne volitve, kjer je s skoraj 25-odstotno podporo volivcev slavila SDS, prihajajo od vsepovsod, tudi iz nestrankarskih oz. nepolitičnih sfer.

Zmagovalka včerajšnjih parlamentarnih volitev SDS je slavila v vseh osmih volilnih enotah in tudi večini volilnih okrajev. Najbolj prepričljivo so jo podprli volivci v volilni enoti Celje. Le v nekaterih od 88 volilnih okrajev so volivci več glasov kot SDS namenili LMŠ, SD oziroma Levici, je poročala STA.

SDS zmagala v vseh volilnih enotah in večini okrajev

V DZ se je uvrstilo kar devet strank in poleg SDS v parlament vstopajo še LMŠ, SD, SMC, Levica, NSi, Stranka Alenke Bratušek, DeSUS, velika povratnica je SNS Zmaga Jelinčiča. Takoj po volitvah so sledili že prvi odstopi, vse več je ugibanj tudi o oblikovanju koalicije.

Prvi odmevi po včerajšnjih parlamentarnih volitvah

Po dosedanjih še neuradnih rezultatih so se v 8. volilni enoti na Ptujskem v državni zbor uvrstili trije poslanci, dosedanja poslanka Suzana Lep Šimenko iz vrst SDS, Jožef Lenart prav tako iz vrst SDS in Boštjan Koražija iz Levice. Kar tri poslance bo po novem imel Ormož, in sicer po neuradnih podatkih v parlament vstopajo Aljaž Kovačič LMŠ, Mojca Žnidarič SMC in Jani Ivanuša iz SNS. V osrednjih Slovenskih goricah so volivci nov poslanski mandat zaupali dosedanjemu poslancu Francu Brezniku iz SDS.

Volivci na Ptujskem (v občinah na območju Haloz in Dravskega polja) Suzano Lep Šimenko izvolili še za en mandat. Foto: arhiv SLŠ

Suzana Lep Šimenko, dosedanja poslanka in predsednica Ptujske regijske koodinacije SDS, je za naš portal povedala: “Osebno sem z izidom volitev sem zelo zadovoljna, saj sem prejela skoraj 35% vseh glasov. Iskrena zahvala vsem volivkam in volivcem za glasove in nadaljnje zaupanje. Posebna zahvala tudi celotni ekipi volilnega štaba, ki me je skozi kampanjo spremljala. Brez odličnega timskega dela zagotovo ne bi bilo tako dobrega rezultata.

V parlamentu se bom še posebej zavzemala za razvoj Haloz, nadaljnji razvoj kmetijstva in Dravskega polja, enakomeren regionalni razvoj, decentralizacijo Slovenije, za več EU sredstev v Spodnje Podravje, za nižje davke, manj birokracije za državljane, kmetovalce in gospodarstvo.«