Slovenski policaji v borbi proti koronavirusu

Slovenska policija proti koronavirusu. Foto: policija.si

Z glasbo počastili junake na “prvih bojnih črtah”: Policijski orkester s svojimi melodijami sodeloval v mednarodni podpori boju proti

 

Slovenski policijski orkester se je pridružil mednarodnemu projektu Frontline Workers Music Tribute, katerega pobudnik je notranje ministrstvo Združenih Arabskih Emiratov. Namen projekta je z glasbo, tem univerzalnim jezikom, ki ga razumemo vsi, izraziti podporo interventnim službam in njihovim pripadnikom, ki se v teh mesecih borijo z zajezitvijo pandemije covida-19.

V projektu je sodelovalo 27 policijskih orkestrov iz 26 držav. Poleg Slovenije so tako sodelovale še Avstralija, Avstrija, Bahrajn, Brunej, Burkina Faso, Češka, Filipini, Gana, Gvatemala, Italija, Izrael, Južna Koreja, Kolumbija, Litva, Mavricij, Nova Zelandija, Peru, Poljska, Portugalska, Senegal, Singapur, Slovaška, Tajska, Združeni arabski emirati in Združeno Kraljestvo. Kot predstavnika slovenskega Policijskega orkestra sta s svojimi melodijami nastopila Aleš Rupar z rogom in Matic Kovač na pozavni.

Člani orkestrov so zaigrali del svetovno znane opere Aida skladatelja Giuseppeja Verdija, in sicer znameniti Triumfalni marš. Gre za najbolj poznano melodijo te opere, ki je slavospev pogumu in simbolizira vrnitev domov po zmagi v bitki. Prav ta simbolna podpora junakom boja proti pandemiji je tudi osnovni namen videa, ki je obenem tudi poklon njihovi hrabrosti, predanosti in požrtvovalnemu delu.

“V Policijskem orkestru smo bili počaščeni ob prejemu povabila za sodelovanje v mednarodnemu projektu Frontline Workers Music Tribute, s katerim smo skupaj s policijskimi orkestri iz drugih držav počastili delo vseh delavcev, ki se na “prvih bojnih črtah” bojujejo proti pandemiji covida-19. To so reševalci, gasilci, humanitarni delavci itd., in nenazadnje tudi naši kolegi policisti, tako v Sloveniji kot v praktično vseh ostalih državah sveta,” je ob današnji objavi videa dejal vodja projekta in pomočnik vodje Policijskega orkestra Marjan Grošelj.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR