Slovenski osrednji in državni mediji ponovno lažejo v objavah!

STA spet laže! V odgovoru Komisije, ki naj bi Janšo kritizirala, Janša z imenom sploh ni bil omenjen!

Mantra okrog zgodbe v mediju Politico, kjer se premierja Janeza Janšo obtožuje, kako naj bi ustrahoval in preganjal medije, ki mu niso povčeši, se nadaljuje. STA in ostali slovenski mediji so se razpisali, da je Evropska komisija obsodila Janševe tvite, kjer je ta pojasnil, da so navedbe avtorice članka Lili Bayer okrog stanja medijev v Sloveniji zavajajoče. V bistvu pa je šlo v tej zadevi za ponavljanje iste mantre, kako so napadi na novinarje nedopustni. Na vprašanje okrog tvitov je bil namreč podan že vnaprej pripravljen odgovor, novinarji pa so to interpretirali po svoje.

Glede dogajanja na današnji konferenci, kjer je dopisnik avstrijskega časnika Die Presse, zastavil vprašanje govorcu Komisije, se je razpisal tudi Reuters in navedel naslednje: “Na vprašanje o tvitu je glavni tiskovni predstavnik izvršnega direktorja EU Eric Mamer na brifingu povedal: “Obsojamo vse napade na novinarje. V Bruslju tega ne bi storili in pričakujemo, da se tudi drugi ne bodo prepuščali takim praksam”.”

Kot lahko vidimo iz podanega odgovora, govorec Janše sploh ni omenil. Zgolj to, da bi v Bruslju ravnali drugače. Pri tem seveda ni konkretizirano, kdo točno? Očitno pa novinarji tovrstne izjave interpretirajo po svoje in novico o tem pridno širijo naokrog. Cilj je seveda oblatiti Janeza Janšo, ki je ostal na mestu premierja, čeprav so KUL-ovci vse svoje sile usmerili v spremembo oblasti. Za namene tega je prišlo do ustrahovanja posameznih poslancev itd.