Slovenija v četrtfinalu

Danes je Slovenija premagala Španijo (95:87) in zmagala v svoji skupini, kar jih postavlja med nosilce v žrebu za četrtfinalu.

 

Prve izjave za RTVSLO:

Kapetan Edo Murić:

“V četrtfinale peljem borbeno ekipo, ne obupamo do konca. Vemo, da se bodo morali z nami 40 minut stepst, če bodo hoteli zmagati. V tretji četrtini so vsi misli, da je že konec, ampak smo pokazali svoje srce, željo, nismo obupali. Igrali smo do konca in to se je obrestovalo. Vsaka čast fantom, kapa dol za borbenost. Vrnit se proti Špancem se ni lahko, sploh, ko se gre za med štiri najboljše ekipe, kapo dol in ponosen sem na vse nas.

Moramo ostati skromni, vemo, da letanje z glavami neporaženih, nas lahko veliko stane že na naslednji tekmi, tako da je treba je ostati na tleh.

Če hočeš biti prvak, moraš vse zmagati. Mi merimo na najvišja mesta, do kam bomo prišli bomo videli. Že to, kar smo zdaj naredili, je izjemen uspeh, ampak naredili bomo vse, da ga še premaknemo navzgor.”

Klemen Prepelič:

“Zelo težka tekma. Luka je hitro dobil tri osebne napake, tako da je bilo za nas dost nenormalno igrati brez njega kar nekaj časa, ampak mislim, da smo tudi ostali igralci pokazali določeno mero borbenosti in kvalitete. V drugem polčasu nas je Luka sigurno povezal tako kot on sam najboljše zna. Ko je igra stekla in smo zadeli nekaj metov od zunaj, je bilo veliko lažje.”

Sergio Scariolo, selektor Španije:

“Rad bi čestital Sloveniji za zmago. Istočasno pa bi rekel, da sem zelo ponosen na svoje igralce, ki so vse do konca verjeli v zmago. Peščica detajlov in z našega stališča tudi napak je odločila končni razplet v korist Slovenije v zadnjih minutah. Igrali smo dobro, saj nam je Slovenija dala 30 točk manj, kot jih je dajala v zadnjih tekmah in skoraj nam je uspelo. A to je dober nasprotnik, ki je zaigral odlično tudi, ko smo odrezali Dončića. Zdaj se moramo čustveno in fizično pobrati in se v četrtfinalu predstaviti z najboljšo verzijo ekipe. Večji del tekme so to danes že kazali.”

Victor Claver, košarkar Španije:

“Odigrali smo zelo težko tekmo proti Sloveniji. Vseh 40 minut smo dali od sebe vse in kot je rekel trener, odločili so drobni detajli. Seveda smo zdaj žalostni, a že jutri se bomo začeli pripravljati za nadaljevanja turnirja.”

Jaka Blažič:

“Nismo igrali najboljše tekme. V napadu smo imeli zelo veliko odprtih metov, ki pa jih nismo realizirali in to se je pokazalo na našem ritmu. Vesel pa sem, da smo v končnici pokazali takšen karakter in v tako težki končnici zmagali. Letos še nismo imeli prilike igrati take tekme. In tako odigrati proti svetovnim prvakom je pohvale vredno ter pomembno za samozavest.”

Žiga Dimec: 

“Takšne obrambe s strani Špancev nismo pričakovali. Mislim pa, da smo se dobro znašli in dokazali, da smo ostali dovolj kakovostni in da lahko zmagamo tudi, če nam odrežejo Luko Dončića. Pomembno je, da bomo v četrtfinalu dobili lažjega nasprotnika, vsaj na papirju, saj tukaj lahkih nasprotnikov ni.”

Preberite še:

Zlata olimpijska kolajna za Primoža Rogliča

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Kdo se je udeležil otvoritve OI v Tokyu?

Med pisanjem kazni surovo napadli redarja

 

MR