Slovenija praznuje dan državnosti

Danes Slovenija praznuje dan državnosti in 27. obletnico osamosvojitve. 27 let namreč mineva od zgodovinskega sprejema Deklaracije o neodvisnosti in Temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije.

Dan državnosti je spomin na našo odločnost, moč in enotnost. Ponosni smo lahko na vse, kar smo naredili dobro, a se hkrati o tem učimo na napakah. Pred Slovenijo pa je tudi veliko izzivov in priložnosti, zato si državljani močno želimo, da bi se naša država znala soočili z njimi.

V Spodnjem Podravju dan državnosti združili z občinskimi praznovanji

V minulih dneh so se po državi zvrstile številne proslave in praznični dogodki, ponekod v Spodnjem Podravju, v občinah Videm, Podlehnik in Kidričevo, pa so dan državnosti združili s praznovanjem občinskega praznika.

Poslanka Suzana Lep Šimenko na včerajšnji slovesnosti v občini Kidričevo v družbi županov občin Kidričevo, Hajdina in Starše. Foto: TM

Na včerajšnji slovesnosti v občini Kidričevo, kjer so obeležili 21. občinski praznik, sta bila med gosti tudi poslanka Suzana Lep Šimenko in državni svetnik Rajko Fajt.
TM