Slovenija beleži rekordno nizko brezposelnost!

Vlada RS

Trenutno je na Zavodu RS za zaposlovanje prijavljenih 59.169 brezposelnih oseb, kar je najmanj v zgodovini  Slovenije,” je nadvse optimističen podatek objavila vlada. S tem smo izboljšali podatek brezposelnosti septembra 2008, ko je bilo brezposelnih 59.303 oseb. 

 

Slovenija spada med države, ki so najbolje premagale gospodarsko krizo. Kar deset protikoronskih zakonov za pomoč gospodarstvu in ljudem ter več kot 2400 infrastrukturnih projektov so dali slovenskemu gospodarstvu izjemen zagon. K temu je potrebno prišteti še dohodninsko reformo, debirokratizacijo in druge ukrepe, pomembne za delovanje slovenskega gospodarstva. Slovenija tako končno postaja država s pogoji, kakršne imajo uspešne države na zahodu.

Uradni podatki kažejo, da Slovenija beleži kar 8,1 odstotno rast bruto domačega proizvoda, najnovejši podatki o brezposelnosti pa so presegli tiste iz leta 2008. Na zavodu za zaposlovanje RS je namreč prijavljenih le še 59.169 brezposelnih oseb, kar je zgodovinsko nizka brezposelnost in neposredna posledica dela vlade in pravih ukrepov.

Eden najpomembnejših rekordov v naši zgodovini. Čestitke, slovenski podjetniki in delavci,” se je še vsem, ki so pripomogli k temu izjemnemu rezultatu, zahvalil premier Janez Janša.