Sladka tamburica v besedi, glasbi in dejanjih

Med slovenskim kulturnim praznikom in valentinovim se je na posebnem, kulturno-romantičnem večeru, tako so ga poimenovali, v Motelu Majolka zbrala ekipa mladih umetnikov, ki so vsak na svojevrsten način prispevali k oblikovanju vsebine večera Sladke tamburice.

Mladi umetniki so organizirali kulturno-romantičen večer. Foto: osebni arhiv MGB
Sladka tamburica je prvenec Maje Glaser Bedenik, ki bralce nagovarja s posebno zgodbo o ljubezni, povezanosti duš, ki potujejo skozi stoletja in pišejo svojo usodo, ter drevesih kot simbolnih spremljevalcih in tihih pričevalcih zgodb, za vedno vtisnjenih v zavest večnosti.

»Tamburica pooseblja vse troje – ljubezen, izbran les, ki nosi zgodbe in prek iskrenih melodij, ki izhajajo iz človekove notranjosti, mnoge prečudovite besede in dejanja,« pove Maja Glaser Bedenik.

V zgodbo, ki jo predstavljajo štirje entuziasti, so povezani prebiranje vsebine knjige, žongliranje in komična predstavitev pogleda na različne tematike Tomija Gomilška, karizmatičnega in temperamentnega ustvarjalca ter vedno vljudnega mladeniča, ki se prepušča toku življenja, kar je izraženo v njegovem performansu, ter glasbeni dvojec Ex Friends, ki ga tvorita šarmantna, izredno nadarjena glasbenika in tamburaša Domagoj Dumbović in Ivan Mlakar iz Varaždina.

Talenti, ki jih ne moremo skrivati

Povezanost vseh štirih protagonistov poskrbi za malo drugačne zgodbe in vodi obiskovalca od smeha, melanholije vse tja do popolne razneženosti in občutja nečesa katarzičnega. »Povezovanje in iskrenost, s kančkom nagajivosti. To smo mi štirje. Talenti, ki jih ne moremo skrivati, zgodbe, ki jih želimo povedati, prijateljstva, ki podirajo vse barijere« je še povedala Maja Glaser Bedenik, ki se z ekipo umetnikov veseli novih podvigov in nastopov že to poletje.

Maja Glaser Bedenik; foto: osebni arhiv MGB

Maja Glaser Bedenik je folklornica in navdušena ohranjevalka in pripovedovalka tradicij okolja, Haloz, iz koder izhaja. V sebi skriva rahločutno in nežno dušo, katere se vselej dotaknejo čustva in ljudje, na katera se zmeraj odzove zelo raznoliko. Strastna škorpijonka, ki se trudi, da je v življenju ne bi nič presenetilo, a ji presenečenja zmeraj krojijo poti. Odprta za nove izzive in nove poti. Nove zgodbe, ki jim nikoli ni konca v njenem življenju.

Tomi Gomilšek je mlad, izredno karizmatičen in zanimiv komik ter žongler, temperamenten mlad ustvarjalec, ki ga je začaralo žonglerstvo in z njim povezane umetnosti. Upornik brez razloga in vedno vljuden mladenič, ki živi po načelu prepusti se toku življenja.

Štirje umetniki, štirje entuziasti; foto: osebni arhiv MGB

Njihove zgodbe niso nikoli enake

V preteklih dneh so umetniki gostovali tudi v DOSOR-ju v Radencih in prijetno popestrili popoldan uporabnikom in zaposlenim v domu starejših občanov. Njihove zgodbe niso nikoli enake, vedno so polne zanimivega in drugačnega. V naslednjih mesecih se veselijo različnih nastopov, veseli pa so vsakega vabila, da vam popestrijo prijetno popoldan ali čaroben večer.

Foto: osebni arhiv MGB