Najden nasad konoplje vreden skoraj pol milijona! Foto: policija.si

 

Policisti Policijske postaje Ljutomer so na podlagi informacije policista, ki je opravljal observacijo državne meje s helikopeterjem, zaznali dva nasada prepovedane rastline konoplja, ki so ju nato v naravi tudi poiskali in locirali. Ugotovljeno je bilo, da se nasada nahajata v neposredni bližini reke Mure, v zelo poraščenem, skoraj neprehodnem predelu, v neposredni bližini naselja Dolnja Bistrica.

O najdenih nasadih so obvestili kriminaliste Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota, ki so prevzeli koordinacijo obravnave primera. V nadaljevanju je bil konec preteklega meseca opravljen ogled kraja kaznivega dejanja, pri katerem je sodelovalo 20 policistov in kriminalistov. Našli so 6 nasadov konoplje. Pri ogledu jim je bil v pomoč tudi dron.

Zaseženih je bilo skupno 836 sadik prepovedane rastline konoplja, velikosti med 2 in 4 metre. Vse rastline, razen zavarovanih povprečnih vzorcev, so bile spravljene v skupno štirinajst PVC vreč. Šest vreč je bilo prepeljanih na bližnjo deponijo, osem vreč pa je ostalo deponiranih na skorajda nedostopnem in neprehodnem območju v neposredni bližini reke Mure, zaradi česar so za pomoč zaprosili policiste Letalske policijske enote, ki so te vreče prepeljali do navedenega platoja.

V nadaljevanju so bile zasežene rastline v skladu z Uredbo o načinu ravnanja z zaseženimi in odvzetimi prepovedanimi drogami komisijsko uničene.

Glede na količino zaseženih rastlin in glede na to, kako so bile negovane, ocenjujejo, da bi neznani storilci iz navedenih rastlin pridelali okoli 150 kilogramov kvalitetne prepovedane droge marihuana, s katero bi zaslužili okoli 450.000 evrov.

Pomurski policisti v zadevi nadaljujejo z zbiranjem obvestil in dokazov za izsleditev neznanih storilcev.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR