Škandalozno: koalicija Goloba v bran Jankoviću – zloraba oblasti in sramota za Slovenijo!

V Sloveniji se dogaja sramotna farsa, ki bo v zgodovino zapisana kot eno največjih izdaj zaupanja državljanov. Koalicijski poslanci, predvsem tisti iz Gibanja Svoboda, pod vodstvom predsednika vlade Roberta Goloba, so se odločili zaščititi ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Njihova namera? Oprati ga krivde za velika onesnaževanja čiste pitne vode, ki ogrožajo več kot 300.000 prebivalcev Ljubljane, ter zamegliti njegovo odgovornost pri nepravilni porabi evropskih sredstev.

 

Medtem ko so številni Slovenci iz vse države prizadevajo za zaščito čiste pitne vode, se v ozadju odvija velik kriminal. V zadnjem času smo priča nezaslišanemu napadu na pravico državljanov do zdravega okolja in poštene uporabe evropskih sredstev. Koalicija Goloba se je odločila odstraniti onesnaženje pitne vode in goljufijo pri evropskih sredstvih iz kataloga kaznivih dejanj. Ali so pozabili na vse obljube in boj za »čisto pitno vodo«?

Poslanec Jožef Lenart, SDS, predstavnik iz Ptuja, je bil eden tistih, ki je dvignil glas proti tem sramotnim dejanjem. V svoji izjavi je poudaril:

“Nikakor ne gre skupaj, da so se iz kataloga kaznivih dejanj črtali onesnaženje pitne vode in kaznivo dejanje goljufije oškodovanja EU sredstev. Evropski denar je tudi slovenski denar in vesel sem, če dobro počrpamo EU sredstva. Ampak pri zadnjih indicih iz Evropske komisije je jasno, da se pri tej vladi dogaja, da bomo dejansko izgubili zaprošena sredstva, ker smo dajali napačne podatke.”

Lenart je nadaljeval z obsodbo potez vlade in pozval k enakosti pred zakonom za vse državljane, vključno s tistimi na najvišjih položajih.

Kje so zdaj vsi tisti, ki so se borili za čisto pitno vodo? Kako lahko vlada, ki je obljubljala spremembe, zdaj mirno gleda stran, ko se izvajajo dejanja, ki ogrožajo zdravje in dobrobit Slovencev? Namesto da bi se zavzemali za pravico in transparentnost, se zdi, da je trenutna oblast odločena braniti svoje privilegije in tiste, ki so ji blizu, tudi če to pomeni škodo za državo in njene prebivalce.

Slovenija, čas je, da se zbudimo in zahtevamo odgovornost od naših voditeljev!

MR