Širjenje koronavirusa po Spodnjem Podravju – OSTANITE DOMA

 

Župan občine Kidričevo, Anton Leskovar je na Facebooku potrdil informacijo, da imajo na območju Kidričevega prvi primer potrjene okužbe s koronavirusom.

Župan je občane in druge naprosil, da spoštujejo ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Vlade RS, ter da ostanejo doma in sodelujejo pri omejitvi širjenja virusa. 

Kot je znano je v četrtek, 12. 3. 2020 starejši par z vidnimi znaki okužbe z Covid-19 vstopil v prostore Zdravstvenega doma Kidričevo. Zaradi preventivnih ukrepov so v četrtek zaprli Zdravstveni dom v Kidričevem. Zdravstveni dom so ponovno odprli v petek, ko je obratovanje potekalo normalno. Oba s sumom na okužbo so poslali na testiranje na vstopno točko v Maribor. Rezultati testiranja uredništvu niso znani.

Prav tako so v petek evakuirali osnovno šolo Hajdina, saj bi se naj predhodno v športnem delu objekta, zadrževala oseba s sumom na koronavirus.

Foto: Facebook

V kolikor imate dodatna vprašanja glede virusa in preventivnih postopkov se obrnite na brezplačno telefonsko številko 080 1404, kjer lahko dobite informacije vsak dan med 8. in 20. uro. Klicateljem na vprašanja odgovarjajo študentje višjih letnikov Medicinske fakultete pod mentorstvom ustreznih strokovnih služb.

Ohranimo življenja! Ostanimo doma!

MT