Sinoči že dvajsetič študentski žur Kurentanc

Začetek letošnjega pustnega dogajanja v karnevalski dvorani v Qcentru na Ptuju je bil prejšnji konec tedna in je ponudil novost - prvi PurpleFest s priznanimi DJ-ji. Sinoči je bil tam Kurentanc.

Kurentanc 2019; foto: DS
Tradicionalni pustni dogodek 20. Kurentanc – največje študentsko pustovanje v Sloveniji v organizaciji Kluba ptujskih študentov (KPŠ) je sinoči pritegnil blizu dva tisoč obiskovalcev vseh generacij. Momčilo Bajagić – Bajaga s svojimi Instruktorji je bil osrednji gost Kurentanca, nastopili pa so še popularni slovenski raper Nipke, znana ptujska zasedba Infected in vmes David NYX.
Bajaga s svojimi Instruktorji na odru Kurentanca; foto: DS

Klub ptujskih študentov organizira študentsko pustovanje Kurentanc že od leta 2000. Udeležujejo se ga predvsem mlajše generacije, a zadnja leta tudi nekoliko starejši – željni pustne zabave – niso izjema. Dogodek pa zadnja leta prerašča lokalne okvirje, saj se ga udeležujejo tudi študentje iz drugih krajev Slovenije.

Vsako leto odlične glasbene zasedbe

Kurentanc vsako leto znova poskrbi, da predvsem mladim za pusta hrusta ne dolgčas. Ugibanje, kdo je pod maskami, začini pravi študentski žur, ki velikokrat zahteva tudi nekaj žrtvovanja predvsem s strani glasilk, za kar vsako leto poskrbijo odlične glasbene zasedbe, tako je KPŠ zapisal v svojo zloženko, v kateri je tudi predstavil zanimivo zgodovino Kurentanca.

Po izpitih na Kurentanc

Ob koncu zime in tudi izpitnega obdobja so misli ptujske mladine usmerjene k izdelavi najbolj duhovitih, izvirnih, lepih, zanimivih individualnih ali skupinskih mask. To pa zato, ker na Kurentancu vsako leto poteka tudi izbor za najboljšo pustno masko. Tudi letos so izbrali in nagradili najbolj izvirne. Letošnji Kurentanc je bil morda nekoliko manj obiskan kot minula leta, saj je bil v bližnji okolici še kar nekaj odmevnih zabavnih dogodkov, a vzdušje na Kurentancu je bilo še zmeraj odlično.

Letos najboljše maske; foto: DS

Za vse udeležence so organizatorji tako kot vsako leto do sedaj pripravili še brezplačni krof in zelo okusno kislo juho, ki bosta ali sta že zagotovo pripomogla k boljši regeneraciji. Ekipa Kluba ptujskih študentov pa se je letos predstavila v skupinski maski Račke.

Foto: KPŠ, DS