Sijoča nova podoba centra ponovne rabe na CERO Gajke

Center ponovne rabe (CPR) na lokaciji CERO Gajke je v novi podobi ponovno odprl svoja vrata. V okviru prenove, ki je zahtevala približno 40.000 EUR, smo obstoječe prostore preuredili in pridobili sodoben 100 m² velik prodajni prostor. Odkar deluje, od konca leta 2014, je Center postal priljubljeno mesto med občani, kjer lahko rabljeni predmeti dobijo novo priložnost.

 

V prenovljenem prostoru je zdaj še bogatejša ponudba izdelkov. Okoljsko ozaveščeni kupci lahko po simboličnih cenah izbirajo med ohranjenimi in prenovljenimi starinami, unikatnimi kosi pohištva, knjigami, keramičnimi izdelki, tekstilom in celo otroško opremo. Center ponovne rabe tako ne le ponuja možnost ponovne uporabe izdelkov, ampak tudi spodbuja krožno gospodarstvo in zmanjšuje količino odpadkov.

Kljub temu pa še vedno veliko uporabnih predmetov konča na zbirnem centru med odpadki, kar povečuje skupno količino zbranih odpadkov in vpliva na stroške na položnicah uporabnikov. Zato ponovno apeliramo na občane, da ne zavržejo še uporabnih predmetov, ampak jih brezplačno oddajo v Center ponovne rabe. Morda bo izdelek, ki je za nekoga odpadek, drugemu še nadvse uporaben.

Prenovljena trgovina Centra ponovne rabe se nahaja na lokaciji Dornavska cesta 26, na vhodu v CERO Gajke. Delovni čas trgovine je prilagojen sezoni:

Poletni delovni čas (april – oktober):

  • Ponedeljek, torek, četrtek: od 7. do 15. ure,
  • Sreda: od 7. do 17. ure,
  • Petek: od 7. do 13. ure.

Zimski delovni čas (november – marec):

  • Ponedeljek, torek, četrtek: od 7. do 15. ure,
  • Sreda: od 7. do 16. ure,
  • Petek: od 7. do 14. ure.

Za dodatne informacije so občanom na voljo na telefonski številki 041 463 750.

Javne službe Ptuj