Serija požarov na območju PP Ptuj: stroj in stanovanjska hiša v plamenih

ogenj, požar, gasilni aparat
Foto: pixabay.com

Pozno sinoči je območje Ptuj stresla serija požarov, ki je prizadela delovni stroj in stanovanjsko hišo, s čimer je nastala obsežna materialna škoda.

 

Ob 21.40 so bili lokalni gasilci obveščeni o požaru v okolici Pragerskega. Po prvih informacijah je ogenj zajel delovni stroj, ki je bil parkiran v garaži. Hitro širjenje ognja je privedlo do poškodbe garaže. Čeprav uradne ocene škode še niso bile izvedene, nestrokovna ocena kaže, da bi lahko materialna škoda presegla 50.000 evrov.

Kot da to ni bilo dovolj, so bili gasilci obveščeni o še enem požaru, ki je izbruhnil v bližnji stanovanjski hiši. Ta požar je močno poškodoval streho stanovanjske hiše. Ponovno, uradna ocena škode je še vedno v procesu, vendar se zdi, da bi lahko škoda presegla 30.000 evrov.

V obeh primerih je ogenj povzročil opazno škodo. Na srečo ni bilo poročano o nobenih poškodbah ljudi, čeprav je materialna škoda obsežna. Trenutno ni jasno, ali so oba požara povezana ali sta bila posledica različnih vzrokov.

Preiskava obeh požarov je še vedno v teku. Območno gasilsko društvo in lokalne oblasti sodelujejo pri ugotavljanju vzrokov za oba požara in pri določanju končne škode.

Dokler preiskava ni končana, bodo občani in prebivalci območja Ptuj morali biti previdni in biti na preži za morebitnimi požarnimi nevarnostmi. Lokalne oblasti pozivajo k previdnosti in stalni pripravljenosti za morebitne izredne razmere.

Zgodba je opomin vsem nam, kako hitro lahko pride do tragedije in kako pomembno je, da smo vedno pripravljeni na nepričakovane dogodke. Zavedanje o požarni varnosti in nenehno preverjanje stanja domov in opreme je ključnega pomena za preprečevanje takšnih dogodkov.