Še eno ptujsko montažno krožišče

Mestna občina Ptuj je na podlagi smernic Varnostnega sosveta MO Ptuj in pobud občanov po umirjanju prometa vzpostavila še montažno krožišče. 

Od petka, 5. julija v križišču Volkmerjeve ceste in Ulice 5. prekomorske na Ptuju znova montažno krožišče. Foto: MO Ptuj
Od petka, 5. julija v križišču Volkmerjeve ceste (LC 328151) in Ulice 5. prekomorske (LC 329711) je kot ukrep za umirjanje prometa znova vzpostavljeno montažno krožišče. Rešitev se je pred leti izkazala kot pozitivna, saj so se na tem odseku zmanjšale hitrost, so sporočili iz ptujske občine.

Dimenzije in radiji montažnega krožišča so enaki, kot so bili ob prvi postavitvi pred leti. Premer je 20 m – podobno kot krožišče v križišču Potrčeve in Župančičeve. Krožni in ločilni otoki so postavljeni iz PVC podobno kot krožišče pri minoritskem samostanu.

Krožni in ločilni otoki so postavljeni iz PVC podobno kot krožišče pri minoritskem samostanu na Ptuju. Foto: Valerija Frčec

Krožišče je opremljeno z vertikalno in horizontalno prometno signalizacijo, skladno s pravilnikom. V cestnem prometu bo tako potrebna še dodatna strpnost in previdnost, voznikom pa želimo varno vožnjo.

Foto: MO Ptuj