SDS zmagala že na petih zaporednih lokalnih volitvah

Stranka SDS se zahvaljuje vsem volivkam in volivcem, ki ste oddali glas za kandidatke in kandidate SDS. Iskreno čestitamo vsem izvoljenih županjam in županom, svetnicam in svetnikom. Naj se uspeh ponovi tudi v drugem krogu, 4. decembra.

Slovenska demokratska stranka je na letošnjih lokalnih volitvah ponovno dosegla odličen rezultat. Dosegla je zmagovit rezultat med strankami, kar zadeva volitev v občinske in mestne svete, zato se vsem volivkam in volivcem iskreno zahvaljujemo za izkazano zaupanje. Ljudje so prepoznali, da je SDS stranka, kjer ni razlik med besedami in dejanji ter da ne gre le za muho enodnevnico.

V prvem krogu je bilo izvoljenih 53 županov, ki so bili kandidati Slovenske demokratske stranke ali pa jih je SDS podprla (11 kandidatov SDS, 5 skupnih kandidatov (2 člana SDS) in 37 kandidatov z našo podporo (6 članov SDS)). To pomeni, da bo že po prvem krogu slovenske občine vodilo 53 županov s podporo SDS. Po zadnjih neuradnih, nedokončanih podatkih kaže, da bo v mestnih in občinskih svetih sedelo preko 590 svetnic in svetnikov iz vrst Slovenske demokratske stranke.

Slovenska demokratska stranka je na letošnjih lokalnih volitvah nastopila z več kot 3.000 kandidatkami in kandidati za svetnike. Kandidirala ali podprla je 117 županskih kandidatk in kandidatov. Odločili smo se ponuditi ali podpreti tiste kandidate, ki v posameznih občinah predstavljajo največje zagotovilo, da bodo delovali povezovalno in za skupno dobro.

Izidi predstavljajo dober obet tudi za tiste občine, kjer bo potreben drugi krog, v katerem se bo zaenkrat za zmago potegovalo 10 kandidatk in kandidatov, ki jih podpira ali kandidira SDS:

  • Ivan Molan, Brežice
  • Vlasta Tetičkovič Toplak, Destrnik
  • Matej Zorko, Dornava
  • Janez Magyar, Lendava
  • Andrej Mešič, Murska Sobota
  • Andrej Vrzel, Sveti Jurij ob Ščavnici
  • Peter Rosenstein, Šmartno ob Paki
  • Oton Bratuž, Tolmin,
  • Štefan Bogataj, Žiri in
  • Ivo Bajec, Kranj

Vse volivke in volivce zato vljudno vabimo, da se udeležijo volitev 4. decembra 2022 v drugem krogu in podprejo županske kandidatke in kandidate SDS oz. tiste, ki kandidirajo s podporo SDS. Glas za SDS je glas za močne in uspešne občine.

Župani in direktorji zadovoljni z delom Janševe vlade 2020, zahvalili so se ji z aplavzom.

 

 

 

 

 

 

Predsednik Slovenske demokratske stranke je v svoji izjavi za medije povedal, da je SDS že petič zapored zmagala lokalne volitve, s podporo stranke pa je bilo izvoljenih 53 županskih kandidatov, 9 pa se jih je uvrstilo v drugi krog.

Na začetku je predsednik SDS Janez Janša povedal, da so lokalne volitve za stranke, ki niso le muhe enodnevnice, enako pomembne kot državnozborske ali pa celo bolj. Dodal je, da podatki kažejo, da bo SDS petič zapored zmagovalka volitev v občinah, kjer se mandati v občinske in mestne svete delijo proporcionalno.

“Na zadnjih lokalnih volitvah je bilo na listah SDS v celotni Sloveniji izvoljenih 632 svetnikov, trenutno pa podatki kažejo, da je samo po proporcionalnem sistemu izvoljenih že več kot 500 svetnikov. To je brez svetnikov, ki so voljeni po večinskem volilnem sistemu” je volitve občinskih in mestnih svetnikov komentiral Janša.

Predsednik SDS je komentiral tudi volitve županov: “Pred 4 leti je bilo v 1. krogu izvoljenih 52 županov, ki so kandidirali s podporo SDS. Trenutno je že izvoljenih 53 kandidatov, ki jih podpira naša stranka.”

Na koncu je dodal, da nekoliko skrbi nizka volilna udeležba. Navedel je 2 objektivna razloga. Eden je gostota volitev. Dejal je, da s tega vidika obžalujemo, da danes ni potekal tudi referendumski dan: “To bi bilo lažje in cenejše za vse.” Drugi pa je, da je bilo 51 županov in županj brez konkurence.

Posvet predstavnikov vlade z župani in direktorji regionalnih razvojnih agencij v času Janševe vlade 2020. (vir: Vlada RS)
Posvet predstavnikov vlade z župani in direktorji regionalnih razvojnih agencij v času Janševe vlade 2020. (vir: Vlada RS)

 

 

 

 

 

 

Vir: sds.si

Preberite še:

Lokalne volitve v Kidričevem

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Število ilegalnih prehodov meje se veča. Kako bo ukrepala vlada?

Poskus umora poslanca Branka Grimsa

TS