SDS v Ormožu predstavil kandidata za državnozborske volitve

»Ker si želim pozitivnih sprememb naše države, našega dela Slovenije sem se po dolgem in tehtnem premisleku odločil, da kandidiram za poslanca,« je na včerajšnji novinarski konferenci v Ormožu dejal kandidat SDS za prihajajoče volitve Danijel Vrbnjak.

Občinski odbor SDS Ormož je včeraj predstavil kandidata za poslanca v 2. okraju osme volilne enote. Kandidat na letošnjih državnozborskih volitvah je mag. Danijel Vrbnjak iz Miklavža pri Ormožu.

Na predstavitvi so bili tudi državni svetnik Branko Šumenjak, poslanec Marjan Pojbič iz Šentilja, ki je v Državnem zboru že četrti mandat in župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko. Danijel Vrbnjak je poudaril, da ta del SV Slovenije, območje občin Ormož, Središče ob Dravi in Sv. Tomaž morajo imeti poslanca v DZ, ki bo pomagal splesti vezi med državo in posameznimi občinami ter se bo zavzeto boril za potrebe tamkajšnjih ljudi.

Glede na izkušnje v politiki in gospodarstvu je mag. Danijel Vrbnjak prava izbira, saj bi državno politiko lahko usmerjal v pravo smer, so prepričani njegovi predlagatelji. Foto: arhiv Vrbnjak

Danijel Vrbnjak je leta 2008 diplomiral iz računalništva in informatike, marca 2010 pa magistriral iz ekonomskih ved, smer podjetništvo. Leta 2008 se je zaposlil v podjetju Talum v Kidričevem, kjer je bil med drugim tudi direktor hčerinskega podjetja, sedaj pa je vodja podjetniškega pospeševalnika v Talumu. Danijel je član društev v svojem kraju, predsednik PGD Miklavž pri Ormožu, en mandat je bil svetnik v KS Miklavž pri Ormožu, od leta 2010 je član občinskega sveta Ormož, torej ima izkušnje v politiki in vpogled v potrebe, težave in izzive, ki jih ima lokalno okolje.

Danijel Vrbnjak je pripravljen na izzive. Foto: KTV Ormož

Izpostavil je trenutno stanje v gospodarstvu, opozoril, da ni novih podjetij in ne novih investitorjev, tista pa, ki delujejo se soočajo z vse preveč problemi, ki jih nalaga država. Vrbnjak je prepričan, da to ni pravi način za spodbujanje gospodarstva, prav tako pa je opozoril na kopico težav v kmetijstvu in omenil, da imamo največje rezerve v turizmu, kjer pa v smislu ponudbe nismo bili sposobni sestaviti celovite zgodbe.

 

 

Pripravljen stopiti korak naprej

Vrbnjak je povedal, da je izzivov v tem okolju veliko in da je na državni ravni potrebno poskrbeti za ljudi vseh starostnih skupin. »Prebivalstvo se stara, rodnosti ni, mladi perspektivni ljudje nam odhajajo, povezave med šolskimi programi in gospodarstvom ni. Za naš okoliš ni samo pomembna cesta Ormož-Ptuj, za katero se bom z vsemi svojimi močmi zavzemal, ampak tudi povezava na avtocesto Varaždin, ki nam odpira novo razsežnost cestnih povezav in novo povezavo s širšim gospodarskim trgom. Vprašanja kot so, kako rešiti problem zdravstva, kako rešiti problem pokojninskega sistema, kako državo napraviti pravično, kako v naši domovini dati prednost Slovenkam in Slovencem, kako državo napraviti konkurenčno, kako napraviti državo, v kateri bodo mladi začutili svoj smisel, ustvarili svojo družino in se odločili, da svoj prispevek dajo svojo domovini, kako zagotoviti varno državo, … Vsa ta vprašanja morajo dobiti odgovore in za te odgovore več ni dosti časa. SDS je edina stranka, ki ima zdaj v tem trenutku jasen program, ki rešuje trenutne probleme in postavlja Slovenijo na točko svetle prihodnosti. Pripravljen sem stopiti korak naprej« je pojasnil Vrbnjak.
TM