SB Ptuj posluje pozitivno

SB Ptuj
SB Ptuj. Foto: https://www.sb-ptuj.si/

Svet zavoda je prejšnji četrtek sprejel poročilo o poslovanju prvega četrtletja 2021. Bolnišnica v prvem tromesečju posluje pozitivno, sa je presežek prihodkov nad odhodki v višini slabih 20.000 evrov.

Prodajali bodo nepremičnine

Marca je bolnišnico obiskal državni sekretar na ministrstvo za zdravje France Vindišar, kjer so se dogovarjali o izgradnji urgentnega centra.

Prav tako je pet poslancev Državnega zbora iz območja Spodnjega Podravja, Suzana Lep Šimenko in Jožef Lenart iz SDS, Mojca Žnidarič iz SMC, Jožef Horvat iz NSI ter Jani Ivanuša iz SNS nedavno poslalo na Vlado RS pobudo po čimprejšnji izgradnji UC Ptuj.

Sredi aprila pa je potekal tudi sestanek med državnim sekretarjem na ministrstvu za gospodarstvo Andrejem Čušem, državnim sekretarjem na ministrstvo za zdravje Francetom Vindišarjem in predstavniki Splošne bolnišnice Ptuj, glede zaprtja finančne konstrukcije izgradnje urgentnega centra.

Za zagotavljanje lastnih sredstev bo ptujska bolnišnica prodala nekatere odvečne nepremičnine, med drugim bodo tako prodali 12 stanovanj, garažo in tri zemljišča.

Preberite še:

Od danes je možno koristiti turistične bone

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Ga prepoznate? Pokličite 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Ali bomo morali vračati vse korona dodatke, turistične bone in vsa…

 

MR