Minister Tomaž Gantar je napovedal, da se bo danes odpravil na misijo za reševanje ljutomerskega doma starejših občanov, kjer je do včeraj, bilo okuženih 83 stanovalcev, 22 zaposlenih in 8 zunanjih sodelavcev.

 

Po poročanju STA je minister Tomaž Gantar po zavrnitvi ptujske bolnišnice prejel več ponudb bolnišnic in zdravstvenih domov, ki so pripravljeni sprejeti oskrbovance ljutomerskega doma starejših občanov. Na ministrstvu so sporočili, da bodo odločitev sprejeli po današnjem obisku terena.

V ptujski bolnišnici stopili korak nazaj

Direktorica ptujske bolnišnice Anica Užman je sporočila, da se strinjajo s selitvijo okuženih v ptujsko bolnišnico. Vendar minister Gantar ponudbe ni sprejel in vztraja pri izjavi, da jih je ptujska bolnišnica zavrnila, zdaj pa iščejo nove rešitve.

Zaokrožila je tudi informacija, da bi se naj bolnike preselilo v psihiatrično bolnišnico v Ormožu, kjer so pripravljeni na sprejem, vendar ji o tem še nihče ni poklical ali obvestil. Župan Ormoža mag. Danijel Vrbnjak prav tako sporoča, da ni dobil nobenega poziva s strani ministrstva. Več v članku.

 

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR