Po Ptuju završalo v Ormožu – pristop do obolelih v Ormožu bolj prijazen in human!

 

Po tem, ko si je včeraj zvečer Ministrstvo za zdravje po odzivu zaposlenih v Splošni bolnišnici Ptuj in županje Ptuja, Nuške Gajšek, premislilo in zatrdilo, da 40 okuženih s covid-19, ki sicer ne kažejo znakov obolelosti, ne bodo premestili v Splošno bolnišnico Ptuj, ki do sedaj še nima primera obolega bolnika. Stroka bolnišnice tudi zatrjuje, da nimajo primernega infektološkega oddelka.

V javnosti in medijih so se na odklon sprejetja pacientov pojavili številni negativni odzivi, v smislu, da so bolnišnice dolžne zagotoviti zdravljenje bolnikov in da je takšno odrekanje zdravljenja nedopustno.

Danes pa se je v javnosti pojavila informacija, da bi naj obolele iz doma starejših občanov Ljutomer sedaj poskušali naseliti v Psihiatrično bolnišnico Ormož.

Na slednje se je že odzval župan občine Ormož, mag. Danijel Vrbnjak, ki je zagotovil, da z občino sedaj nihče ni stopil v stik glede omenjenega – niti DSO Ljutomer, niti Ministrstvo za zdravje. Poudaril je, da že sedaj pošiljajo zdravstven osebje ZD Ormož na pomoč v DSO Ljutomer. Od stroke in pristojnih pa zahteva pa pred nadaljnjim korakom jasno določijo korake in navodila. Kot župan pa je dolžen zaščitil lokalno okolje pred širitvijo okužb.

 

Foto: Facebook

Andraž Jakelj direktor psihiatrične bolnišnice Ormož je za KTV Ormož danes povedal, da bodo paciente sprejeli. Psihiatrična bolnišnica v Ormožu je za tak scenarij pripravljena že sedem tednov. Na voljo imajo tako infrastrukturo kot kader. Trenutno je tam hospitaliziranih 35 oseb, ki so v akutnih fazah svoje bolezni in so nastanjeni v pritličju stavbe. Zagotovijo lahko do 50 postelj.

Andraž Jakelj:”Iz ministrstva še nismo prejeli nobenega klica. V kolikor pa ga bomo, bomo okužene tudi sprejeli.”

V bolnišnici imajo že zdaj sprejete stroge protokole. Vsak novi pacient je najprej sprejet v izolacijske prostore, kjer se jim odvzame brise in tam ostane, dokler nima negativnega rezultata. Šele po tem se ga premesti na drug oddelek, kjer ostane 7 dni, do naslednjega testa. Če je še ta negativen, je pacient sprejet na osnovni oddelek.

Celotno izjavo direktorja psihiatrične bolnišnice in župana občine Ormož, Danijela Vrbnjaka si lahko ogledate na spodnjem videu:

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR