Rusija ima močne lovke v slovenski politiki

Golob in Jankovič

“Žal skušajo močni politiki, okrašeni s Putinovimi medaljami, Slovenijo potisniti nazaj v  sfero po vplivom Rusije,” je zapisal premier Janez Janša, ki je opozoril, da v Sloveniji obstaja močna proruska mreža z izjemno medijsko, finančno in politično močjo. Ob tem je še videtida so v slovensko politiko močno vpete nekatere interesne skupine, ki so povezane z ruskimi podjetji (Gazprom, Yandex itd.). Po Janševem prepričanju je s tem krog sklenjen in nazorno ponazarja slovensko politiko in njene tesne vezi s Kremljem.

Premier Janez Janša se je zahvalil Mednarodni demokratski zvezi – ta mu je zjutraj namreč zaželela veliko sreče na volitvah.

Žal skušajo močni politiki, okrašeni s Putinovimi medaljami, Slovenijo potisniti nazaj v  sfero po vplivom Rusije,” je svoji zahvali dodal Janša.

Pojasnil je, da je bil, ko je njihov tabor vodil slovensko vlado, zunanji minister na trinajstih obiskih v Moskvi, niti enkrat pa ni šel v Washington ali Berlin. V Sloveniji obstaja močna proruska mreža z izjemno medijsko, finančno in politično močjo. Ta mreža pred vsakimi volitvami ustanovi novo politično stranko. Tokrat se imenuje Gibanje za Svobodo in ne pripada nobeni skupini EU.

Janša je še pojasnil, da je predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob, ki je bil nekoč podpredsednik stranke Zorana Jankovića, Pozitivna Slovenija. Zmagali so na parlamentarnih volitvah leta 2011. Danes je gospod Janković župan Ljubljane. Zavrnil je vračilo odlikovanja Putinu, je pa v celoti podprl Gibanje Svoboda. Golob je nasprotoval sankcijam proti Rusiji po ruski okupaciji Krima.

Seveda ne gre spregledati, da je tudi predsednica stranke GS gospa Marta Kos pred kratkim zaradi podpore Ukrajini ostro napadla vlado RS in tudi premierja Janšo, ker je obiskal Kijev, Moskve pa ne.

Spomniti je treba tudi na to, da je vodja državnega tožilstva Drago Šketa 13. januarja 2022 podpisal pogodbo o sodelovanju z vodjo ruskih tožilcev Igorjem Krasnovim, ki je od marca 2021 na črnem seznamu EU. Vlada republike Slovenije ni odobril njegovega obiska. Sporazum je bil podpisan ob robu proslave 300. obletnice ruskega tožilstva.

Očitno so ponosni tudi na tožilstvo v času Stalinovega terorja,” je izpostavil Janša.

Tudi brat podpredsednice Gibanja Svoboda Drago Kos se je januarja 2022 odpravil v Moskvo na praznovanje 300. obletnice ruskega tožilstva in ob tem očitno zastopal OECD. Najvplivnejši komercialni medij v Sloveniji je POP TV, ki ga je na začetku tranzicije ustvarila mreža “old boysev”. Danes je v lasti češkega podjetja PPE Group. Glavna urednica je žena gospoda Draga Kosa, gospa Tjaša Kos Slokar.

Videti je, da so v slovensko politiko močno vpete nekatere interesne skupine, ki so povezane z ruskimi podjetji (Gazprom, Yandex itd.),” je še opozoril Janša.

Dodal je, da je s tem krog sklenjen in nazorno ponazarja slovensko politiko in njene tesne vezi s Kremljem.

Na vprašanje, zakaj je možen vpliv Vladimirja Putina v EU Sloveniji v 21. stoletju, si oglejte spodnji video. V Sloveniji prehod (z lustracijo) iz totalitarizma v demokracijo v 80 odstotkih ni uspel. Vlada KGB. V Sloveniji mu je uspelo v 50 odstotkih, zdaj je zaščiten še z EU.

Preberite še:

Rusko vmešavanje v volitve in otroška pornografija

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

4 mega-afere desetletja Roberta Goloba

Mesec vzel program SDS za svojega

 

MR