Rop v prodajalni na Koroški cesti v Mariboru: Policija prosi za informacije

Vlomilki na delu! Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Danes, ob približno 12.15, so pristojni organi prejeli obvestilo o kaznivem dejanju ropa, ki se je zgodil v trgovini na Koroški cesti v Mariboru. Nepoznani storilec je od prodajalke zahteval, da odpre blagajno, pri čemer je uporabil orožje, domnevno pištolo, za podkrepitev svoje zahteve. Iz blagajne je odtujil gotovino in nato hitro zapustil kraj dogodka.

 

Policija je obvestila, da je storilec moški, visok približno 180 cm. Na glavi je imel kapo, nosil je črno jopico in spodnji del trenirke temno modre barve. Preko obraza je imel ruto, kar je otežilo njegovo prepoznavanje.

Policisti so že opravili ogled kraja kaznivega dejanja in trenutno zbirajo obvestila o storilcu ter okoliščinah kaznivega dejanja. Pri svojem delu so odvisni tudi od informacij, ki bi jim jih lahko posredovali očividci dogodka ali drugi občani, ki bi lahko opazili osumljenca ali imeli kakršnekoli druge koristne informacije.

Vse, ki so moškega opazili ali imajo druge koristne informacije o kaznivem dejanju, prosimo, da o tem obvestijo policiste na številki 113 ali anonimni telefon 0801200.

Ob tem naj še enkrat opomnimo na pomen sodelovanja javnosti pri zagotavljanju varnosti v naši skupnosti. Vsaka informacija, ne glede na to, kako nepomembna se zdi, bi lahko bila ključna za razrešitev tega in drugih primerov. Zato ne oklevajte in stopite v stik s policijo, če lahko na kakršenkoli način pomagate pri reševanju tega primera.

MR